V nasprotju s sredo danes pred parlamentom (zložena) ograja

Slovenija 17. Sep 202114:32 > 20:19 2 komentarja
Miha Orešnik/N1

Varovalna ograja je bila zložena na kupih ob robu Trga republike, po pojasnilih policije so jo imeli namen uporabiti, če "bo varnostna situacija to zahtevala".

Na sredinih protestih, ki so se v večernem času sprevrgli v izgrede, policija stavbe parlamenta ni zaščitila z varovalno ograjo.

“Na podlagi informacij, s katerimi smo razpolagali pred shodom, smo ocenili, da postavitev ograj ni potrebna,” nam je včeraj na novinarski konferenci pojasnil Tomislav Omejec, vodja Sektorja splošne policije pri Generalni policijski upravi.

Danes je bila ograja pripravljena

Danes smo opazili, da je bila pred parlamentom, na več kupih, zložena varovalna ograja, na območju okrog stavbe pa je bilo razkropljenih več policistov.

Policijo smo vprašali, ali je ograja namenjena za varovanje petkovih protestov (ki potekajo vsak petek zadnje leto in pol) ter na podlagi katerih informacij se je tokrat policija odločila, da jo uporabi.

“Varovalne ograje bodo uporabljene, če bo varnostna situacija to zahtevala. Podrobnih informacij o taktiki dela policije na varovanjih vam zaradi varnosti ne moremo posredovati,” odgovarjajo na policiji.

V okolici državnega zbora je bilo popoldan videti tudi povečano prisotnost policijskih avtomobilov in policistov.

Policijski avtomobili za državnim zborom
N1

Preiskava sredinih protestov še poteka

Na vprašanje, ali je preiskava sredinih protestov že podala nova dejstva, odgovarjajo, da preiskava dogodkov še vedno poteka in da več informacij, kot so jih podali včeraj, za zdaj ne morejo posredovati.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje