Zakaj v ljubljanskih Stožicah odmeva “Mala terasa”?

Magazin 17. Maj 202215:56 > 16:35 0 komentarjev

Košarkarske tekme v ljubljanski areni Stožice v zadnjem času spremlja prepevanje zimzelenih slovenskih uspešnic. Idejo o tem so v klubu Cedevita Olimpija dobili od hokejskega kluba Olimpija, potem ko so videli, kako dobro se navijači odzivajo na takšne pesmi.

Ljubljanska arena Stožice v zadnjem letu poka od športne evforije in dobrih rezultatov košarkarjev kluba Cedevita Olimpija. Vročico na tekmah evropske lige EuroCup in jadranske lige ABA spremlja tudi glasno prepevanje zimzelenih slovenskih uspešnic domačih navijačev. Na eni od tekem so tako v en glas prepevali pesem Na vrhu nebotičnika, znana tudi kot Mala terasa.

Slovenske zimzelene pesmi bodo še naprej del programa

Ker tovrstna praksa na takšnih tekmah v preteklosti ni bila običaj, smo se obrnili na klub Cedevita Olimpija in ga vprašali, kaj je povod za to. Kot nam je pojasnil Tine Ružič, predstavnik za odnosi z javnostmi Cedevita Olimpija, so se o ideji o predvajanju slovenskih zimzelenih pesmi na domačih tekmah prvič začeli pogovarjati, ko so na eni od domačih tekem hokejskega kluba Olimpija videli, kako lepo in dobro se navijači odzivajo na takšne pesmi.

“Naši igralci so nato v okviru posebnega seznama skladb lahko izbrali pesmi, ki se bodo vrtele pred začetkom domačih tekem, in ko so se na seznamu pesmi znašle slovenske zimzelene popevke, smo vedeli, da enostavno morajo v čim večjem številu postati tudi del našega programa na tekmah. Predvajati smo jih začeli v marcu, do izraza pa so najbolj prišle v času končnice EuroCupa, ko je vsa dvorana večkrat zapela skladbo skupine Bele vrane Na vrhu nebotičnika. Vsi v klubu smo bili nad odzivom navijačev navdušeni, predvsem pa smo veseli in srečni, da v Ljubljani znova vlada košarkarska vročica,” je poudaril Ružič in pri tem obljubil, da bodo slovenske zimzelene pesmi še naprej del njihovega programa na vseh domačih tekmah.

Cedevita Olimpija je v letošnji sezoni sicer iz Evropokala izpadla v četrtfinalu, medtem ko je v ABA ligi še zmeraj v igri za zmago. V ponedeljek zmaje čaka tretja (odločilna) tekma polfinala regijskega tekmovanja, njihov nasprotnik bo v Beogradu Crvena zvezda.

Znan napev skupine Bele vrane je ekipi Jurice Golemca očitno v pomoč, saj so v obeh tekmovanjih naredili napredek, če primerjamo rezultat iz lanske sezone. Tedaj je Cedevita Olimpija v evropskem tekmovanju obstala v boju za četrtfinale, v ABA ligi pa se sploh ni uvrstila v končnico. Več o sezoni Cedevite Olimpije si lahko preberete na spletni strani SportKluba. 

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!