Zaradi avgustovske nesreče med zipline spustom ovadili 50-letnika

Slovenija 27. Nov 202315:02 3 komentarji
Zipline v dolini Krnice
Slika je simbolična (Foto: Zipline Slovenia)

Novogoriški kriminalisti so zaključili dlje časa trajajočo preiskavo nesreče, v kateri so se avgusta med spustom po jeklenici med Krnico in Kaninom poškodovale tri osebe. Zoper 50-letnika so podali kazensko ovadbo, in sicer zaradi suma povzročanja splošne nevarnosti. Kot so pojasnili na PU Nova Gorica, se je namreč jeklenica zaradi prekomerne preobremenitve spustila do te mere, da so udeleženci zadeli v vrh drevesa.

Novogoriški kriminalisti so zaključili preiskavo avgustovske nesreče na Bovškem, v kateri se je med spustom po jeklenici (zipline) poškodovalo več oseb. Kot so spomnili, so se v nesreči, ki se je zgodila 23. avgusta v popoldanskem času, in sicer med zipline spustom med Krnico in Kaninom, poškodovale tri osebe. Dve mlajši osebi sta bili huje poškodovani, odrasla oseba pa lažje.

“Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je spust po omenjeni jeklenici izvajala ena od gospodarskih družb, ki se ukvarja tudi s tovrstno športno dejavnostjo. Omenjenega spusta se je poleg vodičev udeležila skupina oseb, med katerimi sta bila tudi dva otroka,” so sporočili s Policijske uprave (PU) Nova Gorica.

Kot je dodal Dean Božnik, predstavnik za odnose z javnostmi novogoriške policijske uprave, so se udeleženci po jeklenici spuščali posamično. Kasneje pa je vodnik v navezi pripel še tri udeležence in se z njimi vred spustil po jeklenici. “Po približno stotih metrih spusta se je jeklenica zaradi prekomerne teže udeležencev podala do te mere, da je naveza med spustom zadela v vrh drevesa na omenjeni trasi,” je še pojasnil Božnik.

Udeleženci so tako zadeli v vrh drevesa, pri čemer je bil otrok, sicer državljan Madžarske, huje telesno poškodovan, prav tako je bila huje poškodovana deklica s slovenskim državljanstvom. 41-letna državljanka Nemčije pa je bila lažje poškodovana. “Po trku v drevo so nadaljevali spust do konca jeklenice, kjer so poškodovane osebe sneli z jeklenice in jim nudili prvo pomoč. Na kraju so kasneje posredovali tudi reševalci Gorske reševalne službe Bovec in nujne medicinske pomoči ZD Tolmin, ki so oskrbeli poškodovane osebe in jih prenesli do helikopterja. Dve poškodovani osebi so nato s helikopterjem prepeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center, eni osebi pa je bila zdravniška pomoč nudena v šempetrski bolnišnici,” so še pojasnili na PU Nova Gorica.

Policija je o nesreči obvestila tudi pristojne pravosodne organe, novogoriški kriminalisti pa so pri preiskavi sodelovali tudi s pristojno delovno inšpekcijsko službo. Kot so še pojasnili, so novogoriški kriminalisti minuli teden zoper 50–letnega osumljenca podali kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici, in sicer zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje