Zaradi “biserov in svinj” bo Hojs zaslišan na kriminalistični policiji

N1 video 24. Avg 202118:37 > 25. Avg 2021 06:51 5 komentarjev

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je v oddaji N1 STUDIO napovedal, da bo v sredo zaslišan na kriminalistični policiji zaradi tvita o “svinjah in biserih”.

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je v oddaji N1 STUDIO, v kateri je gostoval z evropskim poslancem iz vrst stranke LMŠ Klemnom Grošljem, napovedal, da bo v sredo zaslišan na kriminalistični policiji zaradi tvita o “svinjah in biserih”.

“Policija očitno zaslišuje zgolj tiste, katere nalogo jim dodeli gospod Damir Črnčec oziroma stranka LMŠ. Mimogrede sam bom jutri zaslišan v primeru bisera in svinj,” je napovedal minister Hojs.

“Kriminalistična policija se je najavila pri meni, ker je očitno gospod Črnčec naročil, da je treba razčistiti, komu sem rekel svinja in komu biser,” je pojasnil in nadaljeval: “Očitno policija razume stvari, tako kot gospod Grošelj oziroma stranka LMŠ, če pa jih ne razume tako, pa dobi usmeritve s strani te stranke, koga je potrebno blatiti, diskreditirati in nazadnje tudi zaslišati,” je dejal.

Evropski poslanec Grošelj je odvrnil, da o povabilu na zaslišanje na kriminalistični policiji prvič sliši.

“Dvomim pa, da lahko nekdo, ki niti ni več zaposlen v državni upravi, kakorkoli vpliva na to, kako bodo delovali policijski organi, še posebej potem, ko smo bili priča tako siloviti kadrovski čistki in dvomim v te besede ministra” je odvrnil Grošelj.

Spomnimo, minister Hojs je sporni tvit objavil 25. junija, ko je v prestolnici tekla alternativna proslava dneva državnosti, ki so se je ob petkovih protestnikih udeležili tudi tako imenovani Rumeni jopiči.

Hojs je v tvitu zapisal, da so zbrani na protestu na Prešernovem trgu brez potrebe šli tja, saj bi lahko “kulturno proslavljali na Trgu republike”, in dodal, “ne meči biserov med svinje, pravi Sveto pismo, in lahko bi sledili tej modrosti.”

Za tem je Hojs na vprašanja o zapisu odgovarjal tudi pred tujimi novinarji, ki so v Sloveniji poročali o začetku predsedovanja Svetu Evropske unije. Takrat je pojasnjeval, da ni nobenega posameznika imenoval za prašiča, bi pa lahko po tem, kar je slišal, nekoga označil za svinjo. In da ta oseba ni na Prešernovem trgu (kjer so bili protesti), ampak “sedi visoko v birokraciji EU”.

Celotno oddajo N1 STUDIO si lahko ogledate spodaj: 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje