Zaradi pozivov k neredom in nasilju policija tokrat v polni pripravljenosti

Slovenija 22. Sep 202110:26 > 16:07 2 komentarja
izgredi
Borut Živulović/BOBO

Na Trgu republike bo danes znova protestni shod nasprotnikov ukrepov za zajezitev covida-19. Kot smo izvedeli na N1, je policija tokrat zaznala kar precej pozivov k neredom in nasilju, zato je v polni pripravljenosti.

Na Trgu republike v Ljubljani so se prejšnjo sredo zbrali zanikovalci virusa in nasprotniki ukrepov za zajezitev covida-19. Sprva miren protest pred poslopjem parlamenta se je zvečer, ko so se protestnikom pridružile različne skupine, sprevrgel v nasilne izgrede.

Tudi za danes stranka Resni.ca oziroma njen predsednik Zoran Stevanović na Trgu republike pripravlja protestni shod. Tokrat v nasprotju s prejšnjim tednom shod ni prijavljen, kar je razvidno s spletne strani eUprave.

Ker se policija boji, da bi se lahko zvečer ponovili nasilni izgredi, bo polno pripravljena, smo izvedeli na N1. Kot nam je povedal vir, v policijskih vrstah zaznavajo kar precej pozivov k neredom in nasilju.

Kot smo izvedeli, je v postopku na policiji zaradi nasilnih izgredov prejšnjo sredo več ljudi. Med njimi naj bi bil tudi organizator protesta Stevanović, ki je še dan po protestih zatrjeval, da ga policija ni kontaktirala.

V nasilnih izgredih, ki so izbruhnili prejšnji teden, je bilo poškodovanih sedem policistov. Policija je pridržala devet ljudi, obravnavala pa več deset prekrškov in kaznivih dejanj.

Jutri zaslišanja prijetih, ki naj bi sodelovali v izgredih

Prijeti izgredniki so po naših informacijah izpuščeni v redni postopek, že jutri pa imajo zaslišanja. Za zdaj ni jasno, ali so prijeti tudi člani katere od organiziranih skupin, ki so sodelovale na izgredih pred tednom dni.

Kot smo pisali že prejšnji teden, so se množici, ki je v sredo protestirala zaradi ukrepov, kasneje pridružile različne razgrajaške skupine: lokalne tolpe, različni borilni klubi in huligani iz nogometnih navijaških skupin. Policija naj bi bila pozorna tudi na ravnanje raperja Zlatana Čordića – Zlatka in skupine, na čelo katere naj bi se domnevno postavil.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje