Zaradi praznikov v tujini zastoji na slovenskih cestah. Kaj svetujejo policisti?

Slovenija 26. Maj 202321:16 0 komentarjev
Gneča
Žiga Živulović jr./BOBO

Zaradi praznika binkošti pričakujemo vse do ponedeljka gnečo in zastoje na slovenskih cestah, gorenjska policija poziva k strpni, varni in "neobjestni" vožnji.

Za naslednje dni na Darsu opozarjajo na močno povečan promet, zato se pripravite na gnečo, glavno razlog je praznik binkošti, zaradi katerega imajo v nekaterih evropskih državah v ponedeljek dela prost dan.

Gneča in zastoji so na slovenskih cestah nastajali že danes, zgodilo se je tudi več prometnih nesreč. Promet je bil zgoščen predvsem na gorenjski avtocesti iz Avstrije proti notranjosti države.

Na Policijski upravi (PU) Kranj zato pozivajo k strpni in varni vožnji.

“Udeležencem v prometu svetujemo, naj zagotavljajo primerno varnostno razdaljo med vozili. Naj vozijo strpno, ‘neobjestno’ in previdno – predvsem na odsekih, kjer potekajo gradbena dela,” so zapisali policisti.

Dodajajo, naj vozniki prilagodijo hitrost vožnje razmeram v prometu, na pot pa naj vzamejo zadostno količino tekočine. Policija še poziva, naj vozniki v kolini ne zapuščajo svojih vozil in naj ne hodijo po avtocesti. V primeru zastoja pa naj naredijo reševalni pas.

Želimo si, da nam v naslednjih dneh, ne bi bilo treba poročati o prometnih nesrečah. Bodite varni. Bodite odgovorni,” so še zapisali gorenjski policisti.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!