Gorenjska avtocesta zopet v celoti odprta za promet

Slovenija 26. Maj 202315:10 > 18:33 0 komentarjev
prometna nesreča Kranj
@promet_si/TWITTER

Gorenjska avtocesta je po dveh prometnih nesrečah, ki sta se zgodili popoldne, zopet popolnoma prevozna. Tudi na drugih slovenskih avtocestah prihaja do nesreč in zastojev, ki jih zaradi praznika binkošti pričakujemo vse do ponedeljka.

Po preteklem tednu, ko smo večkrat pisali o gnečah na slovenskih cestah, predvsem zaradi praznika vnebohod, bo tudi ta konec tedna – začenši z danes – močno povečan promet, prav tako pa možnosti za gnečo, zastoje in nesreče. Prometni infarkt se je že začel, saj prometno informacijski center poroča o več zastojih.

Na gorenjski avtocesti proti Ljubljani pred priključkom Kranj zahod so odstranili posledice prometne nesreče, ki se je zgodila popoldne, vsi prometni pasovi so odprti.

Prometna nesreča se je pri Kranju popoldan sicer zgodila tudi med priključkoma Brnik in Vodice. V vsaki od nesreč je bila ena oseba lažje poškodovana, so za N1 povedali na Policijski upravi (PU) Kranj.

Do nesreč in zastojev pa prihaja tudi drugod po Sloveniji, poroča prometnoinformacijski center.

Zastoj je na štajerski avtocesti med Šentiljem in razcepom Dragučova proti Mariboru.

Zaradi praznika binkošti ta konec tedna še bolj prometno kot sicer

Od danes do ponedeljka bodo slovenske avtoceste namreč še posebej obremenjene zaradi praznika binkošti, ki ga praznujejo v Avstriji in Nemčiji. Na račun tega praznika imajo namreč nekatere države v ponedeljek dela prost dan (Slovenije ni med njimi) in si tako številni privoščijo podaljšan konec tedna. Petek je na slovenskih cestah že tako najbolj obremenjen dan, tokrat pa bo, prav zaradi binkoštnega petka, k domačemu prometu dodan še povečan tranzitni promet, opozarjajo na Darsu.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!