Slovenske ceste v primežu zastojev

Črna kronika 11. Jun 202209:28 > 14:36 1 komentar
PRIMORSKA AVTOCESTA
Promet.si/TWITTER

Zaradi prometne nesreče je bila zaprta primorska avtocesta med Brezovico in Vrhniko proti Kopru. Nastal je zastoj. Zastoji sicer krojijo promet tudi na drugih cestah po Sloveniji.

Primorska avtocesta je bila zaprta med Brezovico in Vrhniko proti Kopru, razlog zaprtja pa je prometna nesreča, navaja Prometno-informacijski center za državne ceste. Nastal je zastoj, ki je segal mimo razcepa Kozarje, na južni obvoznici do počivališča Barje, na zahodni obvoznici pa do Kosez.

Zastoji nastajajo tudi drugod po slovenskih cestah. Na primorski avtocesti je promet močno povečan od Brezovice proti Postojni, promet je upočasnjen, občasno pa nastajajo zastoji. Na dolenjski avtocesti je pred Drnovim in Čatežom proti Ljubljani zaprt vozni pas.

Na podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški je nastal zastoj, ki je dolg pol kilometra. Zastoje povzroča tudi občasno zapiranje predora Karavanke. Pred predorom Karavanke proti Sloveniji je zastoj dolg pet kilometrov, pred predorom Karavanke proti Avstriji pa tri kilometre. Vozniki, namenjeni proti Kranjski Gori, lahko avtocesto zapustijo že na priključku Jesenice vzhod.

Čakalna doba je na mejnih prehodih Starod, Jelšane in Gruškovje. Na Gruškovju se za vstop v državo čaka do dve uri, medtem ko morajo osebna vozila na teh mejnih prehodih za izstop iz države čakati do ene ure.

Kot smo že pisali, bo ta konec tedna na slovenskih cestah še posebej pester. Zaradi različnih prireditev, kot sta Maraton Franja in tek DM, bo promet ponekod zgoščen, potekalo bo tudi več popolnih ali delnih zapor. Več v prispevku Gneča in zapore: v soboto in nedeljo bo na cestah še posebej prometno.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje