Zdaj hitreje do odškodnine zaradi zapletov pri cepljenju ali zdravljenju covida

Koronavirus 15. Nov 202218:08 2 komentarja
Cepljenje Covid 19
Grgo Jelavić, PIXSELL/BOBO

Vlagatelji zahtevka za odškodnino zaradi zapletov pri cepljenju ali zdravljenju covida-19 bodo odgovore na svoje zahtevke prejeli najkasneje v začetku prihodnjega leta. V začetku novembra je namreč začela veljati sprememba interventnega zakona, po kateri obravnava vlog teče po novem, hitrejšem postopku, so danes sporočili z ministrstva za zdravje.

Na ministrstvu so spomnili, da sta bila pravica do odškodnine in postopek za uveljavljanje pravice predpisana z interventnim zakona o dodatnih ukrepih za preprečevanje širjenja, omilitev, obvladovanje, okrevanje in odpravo posledic covida-19, ki je začel veljati 30. decembra 2021.

Skladno s tem so osebe, ki so bile cepljene s cepivom proti covidu-19, ali zdravljene z zdravilom za zdravljenje covida-19, oziroma družinski člani, v primeru smrti cepljenih ali zdravljenih oseb, na ministrstvo za zdravje od januarja letos lahko vložile vlogo za priznanje pravice do odškodnine za škodo na zdravju ali zaradi smrti.

V začetku novembra pa je začela veljati sprememba interventnega zakona, ki administrativno poenostavlja postopek za vlagatelje zahtevka in obravnavo vlog.

“Ministrstvo za zdravje je že začelo izvajati aktivnosti v skladu s spremembo interventnega zakona. Vlagatelji bodo odgovore prejeli najkasneje v začetku naslednjega leta,” so še sporočili z ministrstva.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje