Od pevcev do resničnostnih šovov: kateri znani Slovenci kandidirajo na volitvah

Slovenija 05. Apr 202214:17 > 11. Apr 2022 10:15 3 komentarji
znani kandidati
N1

Stranke tudi na tokratnih državnozborskih volitvah poskušajo volilce pritegniti z znanimi imeni. Na listah tako najdemo športnike, glasbenike, novinarje in tudi udeležence resničnostnih šovov.

Na državnozborskih volitvah, ki bodo v nedeljo, 24. aprila, nastopa tudi nekaj znanih imen. V boj za poslanski mandat se podajajo športniki: nekdanji boksar Dejan Zavec nastopa na listi Gibanja Svoboda, nekdanja judoistka Urška Žolnir Jugovar in nekdanji rokometaš Roman Pungartnik na listi Povežimo Slovenijo. Na listi SNS bo volilce prepričevala nekdanja nogometna reprezentantka Valerija Trost. Na volitvah ponovno kandidira tudi nekdanji nogometaš Gregor Židan, tokrat na listi SD. Židan je bil na listi SMC izvoljen v državni zbor, nato pa je pred dvema letoma prestopil v SD.

Iz glasbenih voda se na tokratne volitve podajajo pevec Oto Pestner, ki kandidira na listi Povežimo Slovenijo, reper Zlatko, ki nastopa na skupni listi strank Naša prihodnost (Ivan Gale) in Dobra država, in harmonikar Boštjan Konečnik, ki kandidira na listi SDS.

Na volitve se podajata tudi novinarki Mojca Šetinc Pašek in Alenka Sivka, obe na listi Gibanja Svoboda. Na listi Gibanja Svoboda kandidira tudi nekdanji novinar na POP TV Aleksander Prosen Kralj in nekdanja TV-voditeljica Tamara Vonta, ki je bila leta 2011 na listi Pozitivne Slovenije izvoljena v državni zbor. Med poslance si želi še nekdanja športna novinarka na Valu 202 Uršula Majcen, ki kandidira na listi LMŠ. Na listi SD kandidira novinar Blaž Zgaga. Za Socialne demokrate kandidira tudi znani voditelj in igralec Jonas Žnidaršič.

Preberite tudi članek KATERE STRANKE IN KANDIDATI NASTOPAJO NA VOLITVAH: OBJAVLJAMO LISTE Z IMENI

Nekaj poslanskih kandidatov je nekdanjih udeležencev resničnostnih šovov. Tako na listi SDS najdemo Marka Posavca, udeleženca resničnostnega šova Ljubezen po domače. Na listi NSi kandidira manekenka Špela Hojnik, udeleženka resničnostnega šova Kmetija: Nov začetek. Na listi Povežimo Slovenijo kandidira udeleženka resničnostnega šova Ljubezen na seniku Erika Mubi Smolak, na skupni listi strank Naša prihodnost in Dobra država pa kuharica Alma Rekić, nekdanja sodnica v resničnostnem šovu MasterChef Slovenija. Alma Rekić je sicer kandidirala že na prejšnjih volitvah, takrat na listi Levice. Na listi Za ljudstvo Slovenije kandidira Bojan Papež, zmagovalec prve sezone šova The Biggest Loser Slovenija. Na listi NSi pa vloger Matjaž Kosi, avtor enega najbolj viralnih posnetkov v Sloveniji Kam gre beli zajček.

Spremljajte volitve 2022 na n1info.si. #volitve #volitve2022 #n1slovenija

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje