Alec Baldwin za policijski nadzor orožja na snemanjih

Svet 09. Nov 202108:21 > 09:07 0 komentarjev
Alec Baldwin
Lucy Nicholson/REUTERS

Igralec Alec Baldwin se je zavzel, da bi orožje na snemanjih varovali policisti. K temu je pozval po nesreči na snemanju v Novi Mehiki, v kateri je med vajo ustrelil dva člana ekipe, snemalka je poškodbam podlegla.

Ameriški filmski igralec Alec Baldwin se je v ponedeljek zavzel, da bi bili na prizoriščih snemanj prisotni tudi policisti, ki bi varovali strelno orožje. K temu je pozval, potem ko je pred kratkim po nesreči s pištolo med vajo za snemanje ustrelil in ubil snemalko Halyno Hutchins v Novi Mehiki.

Baldwinu so na kraju snemanja kavbojskega filma z naslovom Rja dali pištolo in mu zagotovili, da je varna, ker ne vsebuje pravih nabojev. Z njo je vadil in pritisnil na sprožilec, pri čemer je ubil snemalko.

“Vsak kraj snemanja filmov ali nadaljevank, ki uporablja prave ali lažne pištole, bi moralo imeti policista, ki bi mu posebej plačali, da nadzoruje varnost orožja,” je tvitnil Baldwin.

Policijska preiskava smrti Hutchins še traja, tožilci pa niso izključili možnosti kazenske ovadbe. Po tragediji so se okrepili pozivi k večjemu nadzoru nad orožjem med snemanji.

Peticija za popolno prepoved orožja med snemanji je dobila le 110.000 podpisov, vendar pa je denimo igralec Dwayne Johnson, bolj znan kot The Rock, obljubil, da sam ne bo v nobenem filmu več uporabljal pravega orožja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!