Uganete, kdo so ljudje na fotografiji? Gotovo jih poznate

Magazin 07. Feb 202405:09 1 komentar
Pär Sundberg, Inger Nilsson, Maria Persson
Foto: Zajem zaslona/FACEBOOK/Hippie Hippie

Pred desetletji so bili "svetovne zvezde", znani in priljubljeni tudi pri nas. Like, ki so jih igrali, še danes pozna marsikateri otrok.

Če vam povemo, da so na sliki (od leve proti desni) Pär Sundberg, Inger Nilsson in Maria Persson, vam to zelo verjetno ne pove nič, če pa povemo, da so na sliki Tomaž, Pika Nogavička in Anica, pa zelo verjetno veste, o kom govorimo.

Trije švedski igralci so like iz zgodb o Piki Nogavički, najmočnejši deklici na svetu, ki živi sama s konjem in opico v stari vili Čira Čara, švedske pisateljice Astrid Lindgren, upodobili v prvi filmski seriji, ki so jo posneli na Švedskem konec 60. in v začetku 70. let prejšnjega stoletja.

Serija trinajstih epizod je bila izjemno priljubljena ne le doma, pač pa tudi po svetu. Po eni najbolj znanih otroških junakinj je pri nas imenovan tudi otroški festival, ki ga vsako leto priredijo v Velenju – Pikin festival.

In kaj junaki počnejo danes? Inger Nilsson, ki je upodobila Piko, je danes tajnica, ki občasno nastopa v manjših gledaliških vlogah. Pär Sundberg (Tomaž) je bil do leta 2009 vodja podjetja, ki je organiziralo kampanje za odnose z javnostmi, Maria Persson (Anica) pa se je izšolala za medicinsko sestro in je delala kot negovalka starejših.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje