Andrew Tate med prazniki ne bo smel obiskati bolne matere v Londonu

Svet 22. Dec 202320:55 0 komentarjev
Andrew in Tristan Tate
Andrew in Tristan Tate (Foto: PROFIMEDIA)

Andrew Tate, proti kateremu v Romuniji poteka sodni postopek zaradi obtožb posilstva, trgovine z ljudmi in spolnega izkoriščanja žensk, med prazniki ne bo smel obiskati bolne matere v Londonu. Sodišče je namreč odredilo, da ne sme zapustiti ozemlja Romunije. Kontroverzni vplivnež sedaj bije še eno sodno bitko, s katero želi doseči vrnitev zasežene kolekcije dragih avtomobilov.

Kontroverzni spletni vplivnež Andrew Tate med božičnimi prazniki ne bo smel odpotovati v Veliko Britanijo, je odločilo romunsko sodišče. Tate je po poročanju Sky News za dovoljenje zaprosil, ker je želel obiskati bolno mamo, ki je pred kratkim preživela srčni infarkt.

Brata Andrew in Tristan Tate ne smeta zapustiti Romunije, kjer živita, saj so ju tam obtožili posilstva, trgovine z ljudmi in oblikovanja organizirane kriminalne združbe za spolno izkoriščanje žensk. Pred slabim letom so ju romunski organi pregona prijeli, na sodišče pa poleg niju privedli še dve ženski. Očitajo jim, da so leta 2021 vzpostavili organizirano kriminalno združbo za trgovino z ljudmi v Romuniji, pa tudi v drugih državah, vključno z ZDA in Združenim kraljestvom.

Identificirali so sedem domnevnih žrtev, za katere v obtožnici navajajo, da sta jih brata Tate rekrutirala z lažnimi obljubami o ljubezni in poroki. Andrewa Tata so obtožili posilstva ene od žrtev, Tristana pa tudi spodbujanja k nasilju. Četverica obtožbe odločno zavrača.

Od decembrske dramatične aretacije sta bila brata Tate v priporu do aprila, nato pa so ju premestili v hišni pripor. Konec septembra jima je romunsko pravosodje omejitve omililo in omogočilo potovanja znotraj Romunije. Po poročanju Sky News si zloglasni influencer, ki si je z mizoginimi izjavami nabral široko občinstvo mlajših moških, zdaj prizadeva, da bi mu vrnili zaseženo milijonsko premoženje, med katerim je tudi kolekcija luksuznih ur in hitrih avtomobilov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!