Avtoprevoznica na policijska vozila skrivaj namestila GPS-sledilnike

Magazin 09. Feb 202420:24 2 komentarja
kitajska, prometna policija, policijski avto,
Slika je simbolična (Foto: PROFIMEDIA)

Lastnica avtoprevozniškega podjetja na Kitajskem se je domislila izvirne metode, kako bi voznikom njenih tovornjakov prihranila morebitne težave s policijo.

Pri rutinskem tehničnem pregledu policijskega vozila iz kitajskega mesta Šjangjang so serviserji na njegovi šasiji našli skrivnostno črno škatlico, ki tja ni spadala.

Ko so jo predali policiji, jo je ta poslala v analizo, ki je pokazala, da gre za GPS-sledilnik. Policija je poskušala izslediti, kdo je napravo namestil na vozilo in je začela slediti SIM kartici, ki je bila povezana z napravo. To jih je pripeljalo do lastnice avtoprevozniškega podjetja, ki je priznala, da je namestila naprave na avtomobile prometne policije, da bi tako voznike njenih tovornjakov obveščala o njihovih položajih z namenom, da bi se jim tovornjakarji izognili ali vsaj prilagodili vožnjo.

Ženska, ki jo portal China Daily imenuje Žu, je sledilne naprave, ki jih je kupila na spletu, na policijske avtomobile nameščala sama ponoči, ko so bila vozila parkirana pred policijsko postajo. Skupaj je GPS-sledilnike namestila na šest od enajstih policijskih vozil.

Žu je sodišče obsodilo na osem dni pripora in jo oglobila s 500 juani (okoli 65 evrov).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje