Berlusconi iz bolnišnice poklical svoja vladna zaveznika

Svet 07. Apr 202316:14 > 20:12 0 komentarjev
Giorgia meloni, silvio berlusconi, matteo salvini
PROFIMEDIA

Zdravstveno stanje Silvia Berlusconija je še naprej stabilno, vendar politik ostaja na intenzivnem oddelku, kjer ga zdravijo proti levkemiji in pljučnici. Kot je povedal Berlusconijev strankarski kolega Antonio Tajani, je štirikratni italijanski premier danes po telefonu poklical tudi koalicijska zaveznika in se s člani njegove stranke posvetoval o nekaterih odločitvah.

Dolgoletni italijanski politik Silvio Berlusconi tudi danes ostaja na intenzivni negi milanske bolnišnice San Raffaele, kamor so ga zaradi težav s srcem in dihanjem sprejeli v sredo. Berlusconiju so v četrtek diagnosticirali kronično levkemijo, za katero naj bi bolehal že nekaj časa, in takoj začeli s kemoterapijo. Štirikratnega italijanskega premierja in vodjo koalicijske stranke Naprej Italija pesti tudi pljučnica, ki jo zdravijo z antibiotiki.

Berlusconijevo stanje naj bi bilo stabilno, kar so novinarskim ekipam pred bolnišnico potrdili tudi sorodniki in prijatelji 86-letnega politik, ki so ga prišli obiskat. V telefonskem pogovoru z urednikom časnika Il Giornale Augustom Minzolinijem je nekdanji italijanski premier povedal, da je situacija težka in da se bo tudi tokrat izvlekel. “Tudi v težkih in kočljivih situacijah sem se uspel postaviti na noge,” naj bi povedal Berlusconi, ki je bil nekaj časa tudi lastnik omenjenega časopisa.

Vodja stranke Naprej Italija pa naj bi bil kljub bolezni v stalnem kontaktu s strankarskimi kolegi. Kot je dejal zunanji minister in drugi mož Berlusconijeve stranke Antonio Tajani, naj bi iz bolniške postelje sodeloval tudi pri nekaterih strankarskih odločitvah. Berlusconi naj bi danes poklical tudi svoja koalicijska partnerja Giorgio Meloni in Mattea Salvinija.

Berlusconija so v zadnjih letih spremljale številne težave z zdravjem. Leta 2016 so ga operirali na srcu, spopadel pa se je tudi z rakom na prostati. Leta 2021 je bil večkrat hospitaliziran zaradi težav s srcem in covida-19, ki ga je takrat opisal kot najnevarnejši izziv svojega življenja.

Ob novem poslabšanju zdravja so se pojavile govorice, da bo predal vodenje stranke Naprej Italija, na čelu katere je vse od ustanovitve leta 2013. Vendar je njegov namestnik Tajani takšno možnost zavrnil. “O tem nihče ne govori. Nikoli nismo govorili o kongresu stranke,” je po poročanju Rai New zatrdil Tajani.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!