Na prodaj Berlusconijeva razkošna vila. Koliko je treba odšteti zanjo?

Svet 01. Feb 202412:43
Foto: PROFIMEDIA

Dediči nekdanjega italijanskega premierja Silvia Berlusconija prodajajo njegovo razkošno vilo ob obali Sardinije. Ceno so postavili pri 500 milijonih evrov.

Dediči preminulega nekdanjega italijanskega premierja Silvia Berlusconija so se odločili za prodajo njegove razkošne vile ob obali Sardinije. Posestvo, ki se razteza na več kot 100 hektarjih in kjer je Berlusconi dopustoval z najvplivnejšimi svetovnimi voditelji, je naprodaj za 500 milijonov evrov, je v sredo poročal časnik Financial Times.

Berlusconi je umrl 12. junija lani v starosti 86 let. Trikratni italijanski premier in medijski mogotec, ki je bil desetletja v vrhu italijanske politike, je bil tudi eden najbogatejših Italijanov. Pet njegovih otrok pa se je sedaj odločilo, da bodo del očetove zapuščine prodali.

Vila Certosa
Foto: PROFIMEDIA

Vilo Certosa na severovzhodni obali Sardinije je Berlusconi kupil konec 80. let prejšnjega stoletja. Posestvo je nenehno širil z nakupi okoliških zemljišč. Rezidenca ima 68 sob z neposrednim dostopom do morja, sedem bazenov, teniška igrišča in ogromne vrtove, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

V rezidenci je Berlusconi gostil številne svetovne voditelje, med drugim ruskega predsednika Vladimirja Putina, nekdanjega predsednika britanske vlade Tonyja Blaira in nekdanjega predsednika ZDA Georgea Busha. Med potencialnimi kupci pa so po poročanju Financial Timesa predvsem milijarderji iz Združenih arabskih emiratov, Savdske Arabije, Indije in ZDA ter mednarodne hotelske verige.

Silvio Berlusconi in Vladimir Putin
Foto: PROFIMEDIA

Vila Certosa naj bi bila na trgu že dvakrat, in sicer leta 2010 in 2015, a je Berlusconi vedno zanikal govorice o morebitni prodaji. Pred leti naj bi po poročanju lokalnih medijev zavrnil tudi 500 milijonov evrov vredno ponudbo savdske kraljeve družine.