Boleč udarec za Abramoviča: Francozi so mu zasegli 110 milijonov vreden dvorec

Svet 13. Apr 202220:50 > 14. Apr 2022 09:14 0 komentarjev

Francoske oblasti so po poročanju tujih medijev zasegle dvorec v lasti ruskega oligarha Romana Abramoviča. Dvorec ob Azurni obali je vreden približno 110 milijonov evrov.

Château de la Croë je vila, ki se razteza na osem hektarjev velikem zemljišču na polotoku Cap d’Antibes na Azurni obali. Dvorec je zasnoval arhitekt Armand-Albert Rateau, zgrajen pa je bil leta 1927 za Pomeroya Burtona, generalnega direktorja družbe Associated Newspapers.

Vojvoda in vojvodinja Windsor sta ga najela maja 1938, potem ko je vojvoda leta 1936 abdiciral kot kralj Edvard VIII. Med letoma 1950 in 1957 je bil dvorec v lasti grškega ladijskega magnata Aristotla Onassisa. A leta 2001 ga je kupil ruski oligarh Roman Abramovič, ki naj bi v obnovo vložil 30 milijonov funtov (danes okoli 36 milijonov evrov).

Château de la Croë je le eden od 12 rezidenc v Franciji, ki jih je imel v lasti Abramovič – vse do prejšnjega tedna, ko so jih zasegle francoske oblasti. A ta vila naj bi bila Abramoviču še posebej pomembna in draga. Med prenovo je posesti dodal tudi bazen, ki je na strehi razkošnega dvorca, ogromno telovadnico in kinodvorano. Dvorec se ponaša tudi z 12 spalnicami in osmimi kopalnicami in je le nekaj metrov stran od morja.

Roman Abramovič vila Roman Abramovič vila
PROFIMEDIA
Roman Abramovič vila Roman Abramovič vila
PROFIMEDIA
Roman Abramovič vila Roman Abramovič vila
PROFIMEDIA

Francoske oblasti naj bi ruskim oligarhom zasegle tudi več superjaht in helikopterjev. Vrednost zaseženega premoženja trenutno znaša skoraj 25 milijard evrov. Abramovičeve bančne račune so zamrznili v ZDA in Združenem kraljestvu. Nazadnje so oligarha opazili prejšnji mesec na letališču v Izraelu, ni pa znano, kje trenutno biva.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter.

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!