Boris Johnson bo napisal knjigo spominov

Svet 17. Jan 202314:14 0 komentarjev
Boris Johnson
PROFIMEDIA

Nekdanji britanski premier Boris Johnson bo svoja tri leta na položaju predsednika britanske vlade popisal v knjigi spominov.

Nekdanji britanski premier Boris Johnson bo svoje obdobje na Downing Streetu strnil v knjigo spominov. Nad njegovimi novim pisateljskim podvigom bo bdela britanska založba HarperCollins, pri kateri napovedujejo spomine, “kakršnih še ni bilo”.

Preberite še: Boris Johnson prejel milijonsko donacijo, ki sproža ugibanja o njegovi vrnitvi

“Veselim se sodelovanja z Borisom Johnsonom, ko bo podajal svoj pogled na čas, ki ga je v obdobju nekaterih najpomembnejših dogodkov v Združenem kraljestvu v zadnjem času preživel na položaju (premierja),” je v ponedeljek sporočila Arabella Pike, vodja založniške hiše William Collins, ki deluje v okviru založbe HarperCollins.

Kdaj naj bi knjiga prišla na prodajne police, ni znano, prav tako ne znesek predujma, ki pa je po pisanju tujih tiskovnih agencij po vsej verjetnosti precej visok.

Johnson iz vrst britanskih konservativcev je bil septembra po treh letih in nizu škandalov primoran zapustiti premierski položaj. Njegovi podporniki so ga nagovarjali k vrnitvi, a se na koncu oktobra vendarle ni odločil za vnovičen poskus, da bi se zavihtel na čelo stranke in vlade, kjer je trenutno Rishi Sunak.

Njegov čas na položaju je zaznamovala pandemija covida-19, s katero so bile povezane tudi sporne zabave na sedežu vlade. Težko se bo v spominih izognil tudi svojim prizadevanjem, da dokončno izpelje brexit, katerega velik zagovornik je bil vseskozi.

Njegovi spomini bodo zadnji v nizu knjig, pod katere se je podpisal danes 58-letni nekdanji novinar. Leta 2014 je denimo izšla njegova biografija nekdanjega voditelja države Winstona Churchilla The Churchill Factor.

Pod njegovim peresom je sicer še vedno v nastajanju tudi biografija slovitega dramatika Williama Shakespeara, za katero naj bi mu založba Hodder & Stoughton leta 2015 namenila zajeten predujem, a je odtlej zamudil že več rokov, piše nemška tiskovna agencija dpa.

Trenutno v vlogi poslanca je precej zaslužil tudi v vlogi govorca – odkar je septembra zapustil premierski stolček, je pristojnim parlamentarnim organom prijavil za več kot milijon funtov plačil.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!