Brezskrbno so se zabavali in spregledali nevarne padalce v zraku (VIDEO)

N1 video 09. Okt 202314:31 1 komentar

Člani gibanja Hamas so v soboto zgodaj zjutraj napadli udeležence glasbenega festivala v kraju Reim na jugu Izraela. Izbruhnili so panika, kaos in streljanje, navaja tiskovna agencija Reuters, ki je pridobila videoposnetek zabave in napada. Na posnetku je videti udeleženci glasbene prireditve, ki zgodaj zjutraj bežijo skozi puščavo, v ozadju pa je slišati streljanje. Mladi so spregledali nevarne padalce – člane oboroženega palestinskega gibanja Hamas, ki so nato na festivalu sejali smrt.

Na prizorišču festivala elektronske glasbe Supernova, ki so ga v soboto zjutraj napadli člani gibanja Hamas, so našli najmanj 260 trupel. Britanka Lisa je za Reuters povedala, da je za varnost na festivalu skrbel tudi njen 26-letni sin Jake Marlow, ki je vse od takrat pogrešan. Ob 4.30 zjutraj jo je poklical in ji povedal, da letijo rakete. Ob 5.30 je nato poslal sporočilo, da je signal zelo slab in da je vse v redu. Sporočil ji je še, da jo bo o vsem obveščal in da jo ima rad. Od takrat se ni več oglasil.

Od začetka Hamasovega napada v soboto zjutraj je bilo ubitih več kot 1.100 Izraelcev in Palestincev. Izrael nadaljuje zračne napade na Gazo, vojska pa je sporočila, da je prevzela nadzor nad vsemi kraji na jugu Izraela, kamor so v soboto vdrli palestinski borci.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje