Da so Hamasovi borci ugrabili njegovo hčer, je izvedel iz videoposnetka

Svet 09. Okt 202319:13 0 komentarjev
Ugrabljena Noa Argamani
Noa Argamani, ki je bila ugrabljena na festivalu Nova (Foto: REUTERS)

Med prvimi kraji, ki so jih v soboto zgodaj zjutraj napadli borci palestinskega Hamasa, je bil tudi Reim na jugu države. Tam je minuli konec tedna ravno potekal festivala elektronske glasbe, Hamasovi borci pa so množico udeležencev napadli in jih ubili vsaj 260. Nekaj ljudi so zajeli, med njimi tudi 25-letno Noo Argamani. Njen oče je za usodo hčerke izvedel iz videoposnetka na družbenih omrežjih.

Brezskrbno uživanje v elektronski glasbi je na festivalu Nova na jugu Izraela v soboto zgodaj zjutraj prekinila gruča padalcev. Več palestinskih borcev skupine Hamas je pristalo v bližini in začelo streljati na množico, ki je skušala zbežati skozi puščavo. Palestinski borci so ubili vsaj 260 ljudi.

Nekaj udeležencev so zajeli kot talce. Med njimi je bila tudi 25-letna Noa. Njen oče Yakov Argamani je za ugrabitev izvedel na enem od družbenih omrežij, kjer je krožil videoposnetek Hamasovih borcev, ki prestrašeno mlajšo žensko odpeljejo na motorju.

Argamani je v pogovoru za CNN povedal, da ob pogledu posnetka ni mogel verjeti svojim očem. “Nisem mogel verjeti. Občutkov ne morem opisati z besedami. Je moja edinka,” je novinarjem povedal oče zajetega dekleta.

Palestinske borce je pozval, naj dosežejo premirje. “Ljudje smo, tako kot vi. Imate družine, prepričan sem, da matere jočejo in da so očetje zaskrbljeni,” je dejal in pristavil, da je to priložnost za povezovanje med obema narodoma.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!