Donald Trump se je pritožil na sodbo

Svet 12. Maj 202307:29 0 komentarjev
Jean Carroll in Donald Trump
PROFIMEDIA

Nekdanji ameriški predsednik Donald Trump se je pritožil na odločitev newyorške porote na sodbo glede spolne zlorabe kolumnistke.

Nekdanji predsednik ZDA Donald Trump se je v četrtek v skladu z napovedmi pritožil na sodbo newyorške porote, ki mu je v civilni tožbi kolumnistke E. Jean Carroll odmerila odškodnino v višini pet milijonov dolarjev zaradi spolne zlorabe in obrekovanja.

Pritožba je sledila pisni sodbi sodnika Lewisa Kaplana, ki je potrdila odločitev porote.

Trump še vedno trdi, da spolnega napada ni bilo, prav tako tudi, da tožnice ne pozna. Vendar pa jo je med četrtkovo javno tribuno na televiziji CNN ponovno užalil in ni izključena nova tožba.

Carroll je trdila, da jo je Trump spomladi leta 1996 posilil v veleblagovnici Bergdorf Goodman v New Yorku, nato pa jo je obrekoval. Med žaljenjem je celo izjavil, da ni njegov tip, kar ga je drago stalo. Med zaslišanjem pred sodnim procesom je namreč Carroll na fotografiji “prepoznal” kot svojo drugo soprogo Marlo Maples.

Čeprav je porota ugotovila, da jo je Trump spolno zlorabil, kar zadostuje za njegovo odgovornost za telesno poškodbo, porota ni sprejela njene trditve, da jo je tudi posilil.

Med sojenjem je Carroll priznala, da je registrirana demokratka in da meni, da je bil Trump grozen predsednik, vendar je trdila, da njena politična stališča nimajo nobene zveze z njenim primerom.

“Ne obračunavam s politiki,” je v pričanju izpostavila Carroll. “Poravnavam osebne račune, ker me je večkrat označil za lažnivko, kar je res uničilo moj ugled. Sem novinarka – edina stvar, ki jo moram imeti, je zaupanje bralcev,” je dejala.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!