Dramatično reševanje Hrvatice, ki je obvisela na steni: ženska je visela več ur

Črna kronika 29. Maj 202306:42 5 komentarjev
Posnetek zaslona

Poškodovano hrvaško planinko so po obsežni akciji rešili s stene na hercegovski gori Velež, kjer je obvisela. Prepeljali so jo v bolnišnico.

Poškodovano hrvaško planinko, ki je obvisela na hercegovski steni Velež, so po večurni akciji rešili. Kot poroča hrvaški Index, se je reševalna akcija končala okoli pol pete ure zjutraj. Poškodovano so odpeljali v bolnišnico. Po prvih podatkih ima poškodovane nogo in rebra.

Kot smo poročali, je v nedeljo na steni v Bosni in Hercegovini obvisela ženska, ki je bila v skupini 12 planincev iz Zagreba. Poškodovani je v nekem trenutku spodrsnilo, nato pa je obvisela na steni. V reševalni akciji je sodelovalo več kot sto reševalcev, pomagal je tudi helikopter. Reševanje je bilo izjemno naporno, saj je šlo za navpično steno, ki so se ji reševalci težko približali.

Poškodovani planinski se s helikopterjem tudi po več deset preletih niso mogli približati.

“Dali smo vse od sebe, naredili več kot 20 preletov, a se ji nismo mogli približati. To so navpične skale,” je v nedeljo zvečer povedal Boban Kusturić, direktor helikopterske službe Republike Srbske.

Helikopterska pomoč je bila aktivirana okoli pete ure popoldan.

“Iz Banjaluke smo poleteli okoli 17. ure. S seboj imamo vso medicinsko opremo in zdravnika. Poskušali jo bomo rešiti in jo prepeljati v zdravstveno ustanovo. V katero, bo odvisno od poškodb,” je takrat povedal Kusturić.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje