Hrvaška planinka obvisela na strmi steni, poteka velika reševalna akcija (VIDEO)

Črna kronika 28. Maj 202322:12 0 komentarjev
reševalna akcija velež
Posnetek zaslona

Na strmi steni hercegovske gore Velež je obvisela poškodovana Hrvatica. Velika reševalna akcija, v kateri sodeluje več deset reševalcev, je v teku.

Na hercegovski gori Velež, kjer je na strmi steni obvisela hrvaška planinka, poteka velika reševalna akcija.

“Razen tega, da so ekipe na terenu, vam prav veliko ne moremo povedati. 40 reševalcev je že na lokaciji, 40 jih še prihaja, še 20 jih je v pripravljenosti. Tukaj so vse gorske reševalne službe, ki so bile na voljo,” je za bosanski medij Avaz pojasnil Emil Balavac iz Gorske reševalne službe Jablanica. V reševalno akcijo je vključen tudi helikopter.

Hrvaška državljanka je poškodovana v predelu prsnega koša, poškodovane ima tudi roke. Reševalci še nimajo informacij, kako je do nesreče prišlo. “Iz Banja Luke smo poleteli okoli 17. ure. S seboj imamo vso medicinsko opremo in zdravnika. Poskušali jo bomo rešiti in jo prepeljati v zdravstveno ustanovo. V katero bo odvisno od poškodb,” je povedal Boban Kusturić, direktor helikopterske službe Republike Srbske.

A kasneje se je izkazalo, da so razmere izjemno težke, zato so na pomoč iz zraka lahko pozabili.

“Vse smo dali od sebe. Helikopter tudi v 20. poskusu ni mogel priti bližje poškodovani planinki. To so navpične stene. Sodeloval sem v veliko reševalnih akcijah in vedno se trudim dati vse od sebe, a v tem primeru ne moremo storiti nič,” je opisal.

Bosanski medij Avaz poroča, da so do poškodovane planinke nekako uspeli priti gorski reševalci. S pomočjo posebnih nosil naj bi jo navpično ob steni poskusili spustiti do tal, nato jo bodo prenesli do prve ceste in jo odpeljali v bolnišnico.

Bosanski mediji poročajo še, da je ob poškodovanki moški.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!