Dve leti po odpovedi poroke nekdanja novozelandska premierka vendarle pred oltar

Magazin 14. Jan 202415:58 0 komentarjev
Jacinda Ardern in Clarke Gayford
Jacinda Ardern in Clarke Gayford (Foto: Felicity Jean/Handout via REUTERS )

V soboto se je s svojim dolgoletnim partnerjem poročila nekdanja novozelandska premierka Jacinda Ardern. Morala bi se poročiti že leta 2022, a sta bila zaradi omejitev ob epidemiji covida-19 poroko prisiljena odpovedati.

Zdaj nekdanja novozelandska premierka Jacinda Ardern je januarja lani presenetljivo odstopila. Po odstopu pa je zdaj izrazila veselje, da se bo “končno” povezala s svojim zaročencem.

Poroka s 47-letnim voditeljem televizijske oddaje o ribištvu Clarkom Gayfordom je potekala v vinogradniški regiji Hawke’s Bay.

Ardernova je kot premierka požela mednarodno priznanje zaradi obvladovanja epidemije covida-19 v svoji državi, se je pa njena priljubljenost na Novi Zelandiji v mesecih, preden se je umaknila iz politike, zmanjšala. Novozelandski mediji poročajo, da je na prizorišču poroke poskušalo protestirati manjše število nasprotnikov cepljenja.

Naslednika Ardernove iz vrst njene laburistične stranke Chrisa Hipkinsa je oktobra lani na splošnih volitvah premagal konservativni Chris Luxon.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!