Elon Musk posvaril zaposlene: Smo tik pred tem, da Twitter ostane brez denarja

Gospodarstvo 27. Mar 202310:00 3 komentarji
Elon Musk
PROFIMEDIA

Po šestih mesecih, odkar je ameriški milijarder Elon Musk prevzel družbeno omrežje Twitter, je vrednost omenjene platforme padla za več kot polovico zneska, kolikor je zanj odštel ob nakupu.

Odpuščanja, odhodi vodilnih menedžerjev in predvsem oglaševalcev so pustili pečat na Twitterju – predvsem v finančnem smislu. Vrednost družbenega omrežja namreč po šestih mesecih, odkar je trenutno drugi najbogatejši Zemljan Elon Musk kupil Twitter, strmo pada. Vrednost je zdaj ocenjena na 20 milijard dolarjev (približno 19 milijard evrov), medtem ko je Musk lani oktobra za Twitter odštel 44 milijard dolarjev (približno 41 milijard evrov).

Da je njegova vrednost padla, je zaposlenim po elektronski pošti sporočil kar Musk sam, piše agencija Reuters, ki se sklicuje na časnik Information.

Po pisanju tujih medijev je posledica strmega padca predvsem umik velikih oglaševalcev, poleg tega pa je investicijsko podjetje Fidelty, ki je bilo glavni vir sredstev za prevzem Twitterja, vrednost svojega deleža zmanjšalo za 56 odstotkov.

Agencija Reuters je za komentar prosila vpletene, a odgovorov ni prejela.

V elektronski pošti je Musk menda zapisal, da je družba tik pred tem, da ostane brez denarja. A obenem ostaja optimističen. “Vidim jasno, a težko pot do ocenjene vrednosti, ki je večja od 250 milijard dolarjev,” je decembra sporočil Musk. Takrat je še dejal, da bo platforma leta 2023 dosegla “približno enakomeren denarni tok”, saj so glavni oglaševalci po milijarderjevem prevzemu zmanjšali svoje izdatke na platformi družbenih medijev.

Iz decembrskega poročila družbe Twitter je razvidno, da je novi lastnik število zaposlenih oklestil za več kot polovico – s 7.500 na 2.000.

Musk je decembra dejal, da bo Twitter leta 2023 dosegel “približno enakomeren denarni tok”, saj so glavni oglaševalci po milijarderjevem prevzemu zmanjšali svoje izdatke na platformi družbenih medijev.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje