Epstein naj bi med spolnim odnosom z dekletom posnel Clintona in princa Andrewa

Svet 08. Jan 202421:03 2 komentarja
Jeffrey Epstein
Jeffrey Epstein (Foto: PROFIMEDIA)

ZDA zadnje tedne pretresajo dokumenti o razvpitem milijonarju Jeffreyju Epsteinu, njegovih sodelavcih in mreži, znotraj katere je izkoriščal mladoletnice. Zadnji dokumenti v vrsti, ki jih objavlja ameriško sodišče, pa razkrivajo tudi, da naj bi Epstein pri spolnem občevanju med drugim posnel razvpitega princa Andrewa, nekdanjega ameriškega predsednika Billa Clintona in sira Richarda Bransona, poroča Sky News.

Sodišče je Jeffreya Epsteina obtožilo, da je vodil obsežno mrežo, znotraj katere je izkoriščal mladoletna dekleta in jih ponujal za spolne odnose. Epstein je leta 2019 med čakanjem na sojenje storil samomor.

Sarah Ransome, ena od Epsteinovih žrtev, je po trditvah iz enega od razkritih dokumentov dejala, da je Epstein med spolnim odnosom z dekletom posnel britanskega princa Andrewa, nekdanjega predsednika ZDA Billa Clintona in milijarderja Richarda Bransona, je razvidno iz sodnih dokumentov.

Šlo naj bi za prijateljico Ransome, ki jo je Epstein posnel med spolnim odnosom z omenjenimi ljudmi. “Osebno lahko potrdim, da sem na lastne oči videla dokaze o teh spolnih dejanjih, na katerih so jasno vidni Bill Clinton, princ Andrew in Richard Branson, ki imajo spolne odnose z mojo prijateljico,” je dejala Ransom.

“Ko je moja prijateljica končno zbrala pogum ter leta 2008 spregovorila in odšla na policijo, niso ničesar storili, na policijski upravi, kjer je dejanje prijavila, pa so jo močno ponižali,” po poročanju The Irish Times opisuje Ransome.

Tiskovna predstavnica skupine Virgin je v imenu Bransona dejala, da so besede Ransome neutemeljene, poroča Sky News, medtem ko Clintonovi predstavniki primera niso komentirali. Podjetje Epsteinovega odvetnika Alana Dershowitza, ki ga zastopa, je opozorilo, da Ransome ni dovolj “verodostojna” za tovrstne obtožbe.

Prince Andrew, ki je zaradi razuzdanega življenja odstopil iz opravljanja javnih dolžnosti – med drugim tudi zaradi prijateljevanja z Epsteinom –, je že plačal milijone za poravnavo primera o domnevnem spolnem napadu na Virginio Giuffre. Ta ga je obtožila, da jo je pri 17 letih spolno napadel.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje