Evropska unija upa na pomoč pevke Taylor Swift

Taylor Swift
Foto: PROFIMEDIA

Podpredsednik Evropske komisije Margaritis Schinas je ameriško pevko Taylor Swift pozval, naj na svojem majskem koncertu v Parizu mlade povabi na junijske evropske volitve.

V Bruslju upajo, da jim bo ameriška zvezdnica Taylor Swift pomagala pri mobilizaciji mladih volivcev pred junijskimi evropskimi volitvami. Podpredsednik Evropske komisije Margaritis Schinas jo je pozval, naj na svojem majskem koncertu v Parizu mlade povabi na volitve.

Schinas je ob današnji predstavitvi ukrepov, namenjenih večjemu vplivu mladih na evropske politike, mlade Evropejce pozval tudi k udeležbi na evropskih volitvah, ki bodo potekale od 6. od 9. junija. Pri tem je poudaril, da so ravno mladi tisti, ki so najbolj učinkoviti pri pozivanju k udeležbi na volitvah.

Obrnil se je na ameriško glasbenico Swift, ki je septembra lani mlade Američane v objavi na družbenih omrežjih pozvala, naj se registrirajo za volitve. To jih je dan po objavi storilo 35.000, je dejal podpredsednik komisije, pristojen za spodbujanje evropskega načina življenja.

“Taylor Swift bo imela 9. maja na Dan Evrope koncert v Parizu in močno upam, da bo podoben poziv namenila tudi mladim Evropejcem,” je pozval. Izrazil je upanje, da njegovo novinarsko konferenco spremlja tudi kdo iz ekipe Taylor Swift in da ji bo predal prošnjo.

Ameriška pop zvezdnica, ki jo je ameriška revija Time decembra lani razglasila za osebnost leta 2023, se bo v francoski prestolnici mudila v okviru svoje turneje Eras Tour.

Na volitvah pred petimi leti je sicer udeležba med volilnimi upravičenci, mlajšimi od 25 let, na ravni unije znašala 42 odstotkov, med tistimi, starimi od 25 do 39 let, pa 47 odstotkov. Volitev se je sicer maja 2019 udeležilo nekaj več kot 50 odstotkov volilnih upravičencev.