Fant, ki je veljal za pogrešanega osem let, naj bi ves ta čas živel z mamo

Svet 06. Jul 202308:34 0 komentarjev
Rudy Farias
TWITTER/ABC

Vse kaže, da Rudy Farias, fant iz Houstona, ki naj bi bil pogrešan osem let, sploh nikoli ni bil pogrešan. Vsa ta leta naj bi ga zadrževala mama Janie Santana, kar so potrdili tudi sosedi, ki so Rudyja večkrat videli, a niso vedeli, da je uradno pogrešan. Houstonski aktivist Quanell X, ki se je pogovarjal z Rudyjem, pa je dejal celo, da je mama fanta drogirala in spolno zlorabljala.

Pred nekaj dnevi je iz ameriške zvezne države Teksas prišla novica, da so po osmih letih našli pogrešanega fanta Rudyja Fariasa, ki je izginil, ko je na sprehod peljal svoja psa.

Mama danes 25-letnega Rudyja Janie Santana je po tem, ko so ga našli, dejala, da je imel po telesu ureznine in modrice ter da je bil hudo zlorabljen in pretepen. Prav tako je dejala, da ne govori, oziroma, da je spregovoril le nekaj besed.

A zdaj je zgodba dobila več kot nenavaden preobrat. Sosedi družine, ki nikoli niso izvedeli, da je Farias uradno pogrešan, so za lokalni KTRK povedali, da je Farias s svojo mamo živel več let.

Kisha Ross, ki živi na isti ulici kot Janie Santana, je dejala, da se je Farias večkrat družil s člani njene družine. “Prišel je v mojo garažo in preživljal čas z mojim bratrancem, sinom in hčerko. Ta fant nikoli ni bil pogrešan,” je dejala. Dodala je, da v njeno garažo “nikoli ni prišel treznih misli”, vedno pa je dejal, da se je želel umakniti od mame.

Fariasa so poznali pod imenom Dolph, kar je okrajšava za Rudolph. Santana je naknadno zatrdila, da je moški, s katerim so se sosedi družili, njen nečak. A ko so sosedi videli fotografijo njenega nečaka, so rekli, da to ni on.

Še ena soseda, ki je želela ostati anonimna, je za ABC 13 prav tako povedala, da je Rudy zadnja leta živel pri svoji mami.

Houstonska policija in neprofitna civilna organizacija za iskanje in reševanje Texas Equusearch Fariasa iščeta že od leta 2015. Neprofitna organizacija je sporočila, da je trpel za depresijo in anksioznostjo ter da je bil morda dezorientiran, ker ni jemal zdravil.

Tiskovni predstavnik houstonske policije John Cannon je za USA TODAY povedal, da se je Fariasova družina leta 2018 obrnila na preiskovalce in dejala, da pogrešani Rudy živi na posesti enega od članov družine.

Detektivi so se odpravili tja, vendar Fariasa niso našli, zato je preiskava pogrešane osebe ostala odprta.

Houstonski aktivist Quanell X se je pogovarjal z Rudyjem po tem, ko so ga našli, na novinarski konferenci pa je zatrdil pretresljive stvari – Farias naj bi mu povedal, da ga je mama več let spolno zlorabljala in ga drogirala. “Nikoli nisem slišal, da bi mati otroku storila to, kar je naredila ta ženska. Fant mora v najboljšo ustanovo za zdravljenje odvisnosti od drog in najboljšo psihološko ustanovo, ki jo lahko najdemo zanj. Dober otrok je, ki je bil hudo zlorabljen,” je dejal za ABC13.

Farias je aktivistu povedal še, da je leta 2015 res pobegnil od doma, vendar se je dva dni pozneje vrnil. Santana ga je nato prepričala, da bo imel težave z organi pregona, ker je ušel od doma. Naslednjih osem let naj bi ga spolno in drugače zlorabljala.

Potem je na neki točki Farias imel dovolj, zato je vzel mamino kreditno kartico in odšel. Policija ga je v četrtek našla pred cerkvijo v parku Magnolia. “Njegove besede so bile: ’Naveličal sem se živeti kot suženj,’” je še povedal Quanell X.

Policija pred današnjo novinarsko konferenco ne bo izdala dodatnih podrobnosti, še poročajo houstonski mediji.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!