Francoski mornar 16 ur preživel v prevrnjenem čolnu v Atlantiku

Svet 04. Avg 202207:20 > 10:36 0 komentarjev

Španska obalna straža je po 16 urah v Atlantiku rešila francoskega mornarja, ki se je rešil z uporabo zračnega mehurčka v svoji ladji, ko se je ta prevrnila.

Francoski mornar je izplul iz portugalske prestolnice Lizbone, signal na pomoč pa je poslal ob 20.23 po lokalnem času. Španska obalna straža je hitro našla prevrnjeno ladjo v oceanu, vendar moškega, ki je bil v notranjosti prevrnjenega 12-metrskega čolna, ni mogla rešiti, saj je bilo morje preveč razburkano.

Čoln je bil 14 milj od otokov Sisarga, blizu španske regije Galicije. Na pomoč je prišlo pet potapljačev in trije helikopterji. Ko se je potapljač spustil na preverjeno ladjo, je slišal 62-letnika, ki je trkal iz notranjosti ladje. Vendar pa je bilo morje preveč razburkano za reševanje, zato so reševalci na čoln namestili balone, ki so preprečili, da bi čoln potonil.

Naslednje jutro sta potapljača uspešno rešila francoskega mornarja, ki je bil oblečen v neoprensko obleko, ki mu je pomagala pred mrzlim morjem in po 16 urah je bil rešen. Mornar je skočil v ledeno morje in pod čolnom zaplaval proti gladini morja, kjer so ga potegnili na čoln in ga s helikopterjem prepeljali na preiskave.

Francoski mornar Francoski mornar
Salvamento Maritimo/REUTERS
Francoski mornar Francoski mornar
Salvamento Maritimo/REUTERS
Francoski mornar Francoski mornar
Salvamento Maritimo/REUTERS

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!