Goli kopalci zavzeli obalo Sydneyja. Rekorda niso podrli (VIDEO)

Svet 12. Mar 202312:54 1 komentar

Sydneyjsko pristanišče je bilo danes prizorišče tradicionalnega golega plavanja, v katerem je sodelovalo več kot 1.000 ljudi. Dogodek, ki se je odvil po treh letih premora, je imel tudi dobrodelno noto, saj so v sodelovanju s tamkajšnjo dobrodelno organizacijo ozaveščali o pomembnosti pregledov kože v boju proti kožnemu raku.

V avstralskem Sydneyju, natančneje na plaži Cobblers, se je po treh letih premora odvil dogodek golega plavanja, ki se ga je udeležilo okoli 1.300 ljudi. V energičnem vzdušju in ”krasnih temperaturah” vode so tako obeležili deseto obletnico dogodka, ki pa letos, kljub željam organizatorjev, ni podrl rekorda. Ta rekord je bil po poročanju britanskega Guardiana postavljen leta 2018, ko je v vodo ob plaži Magheramore na Irskem skupaj zaplavalo 2.505 golih žensk.

Preberite še: Nemke bodo lahko na bazenih zgoraj brez

Kot razlog, zakaj jim tokrat ni uspelo podreti rekorda, je organizatorka plavanja Tania Taylor navedla večletni premor. “Minila so tri leta. Posamezniki se počasi vračajo na dogodke. Danes smo se imeli tako čudovito. Prepričana sem, da ko bodo drugi videli, kaj smo naredili danes, si bodo želeli sodelovati naslednje leto. Zato bo naslednjič dogodek še večji in boljši,” je pojasnila po poročanju Guardiana.

Skupinsko plavanje je bilo po navedbah organizatorke sprva sicer organizirano zato, da bi posameznike spravili iz cone udobja in jih spodbudili k sprejemanju lastnih teles. Letos pa je imel dogodek tudi dobrodelno noto. V sodelovanju s tamkajšnjo organizacijo Skin Check Champions so tako opozorili in ozaveščali o pomembnosti pregledov za detekcijo kožnega raka.

Med golimi kopalci je bila tudi Casey Burgess, ki se je nedeljskega plavanja udeležila v imenu družinskih članov, ki so se v preteklosti borili s kožnim rakom. Sama je doživetje pohvalila, saj da vliva občutek skupnosti in povezanosti. “Ko dejansko plavaš z veseljem in ko si s kopico drugih ljudi, je občutek popolnoma drugačen. Najprej sem mislila, da mi ne bo uspelo, a se je potem kar zgodilo. Vsi smo se smejali in ves čas ponavljali, kako neverjetno je,” je še opisala.

Goli kopalci so se sicer lahko odločili za plavanje na dolžini 300 ali 900 metrov, še navaja Guardian.

Preberite še: Naturisti odgovarjajo na predsodke: Nismo goli, da se razkazujemo

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje