Hrvat, ki je v Srbiji kupil avto: “Tega v svoji domovini še nisem doživel”

Magazin 08. Jan 202411:40 14 komentarjev
Kupovanje avtomobila
Foto: PROFIMEDIA

Hrvat se je odločil za nakup rabljenega avtomobila v Srbiji. Lastniki vozila so ga sprejeli z odprtimi rokami, kupca pa je njihova gostoljubnost nadvse presenetila. Dejal je, da česa podobnega na Hrvaškem še ni doživel.

Družina, ki mu je prodala avtomobil, je Hrvata toplo sprejela. Ponudili so mu kavo, pecivo in druge domače dobrote. Kot je opisal na družbenem omrežju Reddit, je v Srbijo prišel zaradi nakupa avtomobila in odšel z lepimi spomini.

“Pred meseci sem prišel iz Hrvaške v Beograd, da bi kupil avto. Dogovor je bil, da si avto ogledam in se odločim o nakupu. Prišel sem okoli poldneva. Ljudje so me sprejeli s kavo, pecivom, krožnikom z različnimi vrstami šunke in sira. Res so bili prijazni. Niti kančka sovraštva nisem čutil, čeprav sem Hrvat,” je opisal izkušnjo.

Ko so pojedli, so se odpravili do vozila.

“Vozili smo se naokrog in odločil sem se, da avto kupim. Ko sem plačal, mi je takratni lastnik predal potrebno dokumentacijo in ključe, a je vztrajal, naj ostanem, saj njegova žena pripravlja kosilo,” je zapisal. Pri obroku se jim je pridružil, nato pa se odpravil proti Zagrebu.

Kot je še zapisal na Redditu, česa takega še ni doživel – niti v svoji državi, Srbom pa je sporočil, da jim “ni enakih”.

Pod objavo se vrstijo različni komentarji. Nekateri se strinjajo, da so Srbi nadvse gostoljubni, spet drugi, da gre za izmišljeno zgodbo oziroma da je bil lastnik prijazen, da bi lažje prodal avtomobil.

Nekdo pa se je pošalil, da je bil avto ukraden, zato tolikšna gostoljubnost.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje