Izraelske sile na zasedenem Zahodnem bregu ubile tri Palestince

Svet 25. Jul 202310:43 0 komentarjev
Izraelske varnostne na prizorišču strelskega napada.
Izraelske varnostne na prizorišču strelskega napada. (Foto: PROFIMEDIA)

Izraelske sile so danes v Nablusu na zasedenem Zahodnem bregu ubile tri Palestince, je sporočilo palestinsko ministrstvo za zdravje.

Po navedbah izraelske vojske naj bi trije “oboroženi teroristi” streljali na vojake iz vozila, ti pa so nato odgovorili s streljanjem in nevtralizirali napadalce.

Vojaki so prav tako sporočili, da so na kraju dogodka našli tri puške M-16, pištolo, več nabojev in drugo vojaško opremo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Razmere v Izraelu in na palestinskih ozemljih so že dlje časa zelo napete. Od začetka leta je bilo namreč v nasilju med Izraelci in Palestinci ubitih najmanj 201 Palestinec, 27 Izraelcev, Ukrajinec in Italijanka. Te številke vključujejo tako borce kot civiliste, na izraelski strani pa so med njimi tudi najmanj trije pripadniki arabske manjšine.

Na Zahodnem bregu vključno z vzhodnim Jeruzalemom sicer živi skoraj tri milijone Palestincev in okoli pol milijona Izraelcev v naselbinah, ki so po mnenju Združenih narodov po mednarodnem pravu nezakonite.

Izraelske varnostne na prizorišču strelskega napada.
Izraelske varnostne na prizorišču strelskega napada. (Foto: PROFIMEDIA)

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!