Izsledili roparja, ki je pred 52 leti v vrečki odnesel 215.000 dolarjev

Črna kronika 14. Nov 202119:01 1 komentar
dolarji
Profimedia

Preiskovalci so izsledili bančnega blagajnika, ki je pred 25 leti izginil z 215.000 dolarji. Gre za enega največjih ropov v Clevelandu, vsota bi bila danes vredna 1,7 milijona dolarjev. Bančnik je več kot pet desetletji veljal za enega najbolj iskanih ubežnikov.

Theodore John Conrad je bil pred 52 leti blagajnik na banki v ameriškem Clevelandu. Ob koncu svoje izmene je 20-letnik v papirnato vrečko spravil 215.000 dolarjev in izginil. Gre za enega največjih bančnih ropov v mestu, ukradena vsota bi bila danes vredna 1,7 milijona dolarjev, poroča CNN.

Več kot pet desetletji kasneje so organi pregona identificirali enega najbolj iskalnih ubežnikov v državi.

Conrad, ki je rop izvedel julija 1969, se je leto kasneje pojavil v Bostonu z imenom Thomas Randele.

Njegov dom v Clevelandu je bil blizu prizorišča snemanja filma Afera Thomasa Crowna, v katerem protagonist iz bostonske banke ukrade več kot dva milijona dolarjev. “Leto pred ropom banke v Clevelandu je Conrad postal obseden s filmom Steva McQueena iz leta 1968,” so sporočili preiskovalci. “Film je temeljil na zgodbi o ropu banke, ki ga je zgolj kot izziv izvedel milijonar. Conrad se je prijateljem pohvalil, da bi bilo enostavno vzeti denar iz banke.”

Preiskovalci so bančnega roparja iskali desetletja, sled se je ohladila kmalu po dogodku. Minuli teden pa so pristojni potrdili, da je Conrad živel mirno življenje v predmestju.

Theodore John Conrad je zaradi pljučnega raka umrl maja letos. Star je bil 71 let.

Skrivnost sta pomagala rešiti oče in sin. Ključno vlogo pri identifikaciji je namreč igral preiskovalec Peter J. Elliott, primer pa je pred njim preiskoval njegov oče John K. Elliott. V poznih šestedesetih letih je družina živela v bližini Conrada. “Oče ni nikoli nehal iskati Conrada. Zapreti si ga je želel vse do njegove smrti leta 2020,” je povedal Peter J. Elliott. Pri identifikaciji so pomagali nekateri dokumenti, ki jih je odkril John K. Elliott.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje