Je Vladimir Putin res zbežal iz Moskve?

Svet 24. Jun 202317:44 1 komentar
Vladimir Putin
REUTERS

V Kremlju so zavrnili govorice, da naj bi ruski predsednik Vladimir Putin pred najemniško skupino Wagner zbežal iz Moskve. Kljub temu da je Putinovo letalo danes vzletelo iz Moskve, pa na njem očitno ni bilo Putina, saj so v Kremlju zatrdili, da predsednik ruske prestolnice ni zapustil.

Po tem, ko je vodja ruske najemniške skupine Wagner Jevgenij Prigožin pozval k oboroženemu uporu proti obrambnemu ministru Sergeju Šojguju in se s svojimi možmi podal proti Moskvi, na družbenih omrežjih odzvanjajo govorice, da naj bi ruski predsednik Vladimir Putin zapustil Moskvo in odšel v Sankt Peterburg.

Nekateri uporabniki družbenih omrežij so na platformi FlightRadar opazili, da je Putinovo letalo danes malo po drugi uri popoldne po lokalnem času zapustilo Moskvo in se odpravilo proti severzahodu, poroča BBC. Letalo je nato v bližini mesta Tver severozahodno od Moskve izginilo z radarja. Ali je bil Putin na letalu ali ne, ni znano.

Tiskovni predstavnik Kremlja Dimitrij Peskov je za tiskovno agencijo TASS povedal, da ruski predsednik ni zapustil Moskve: “Putin dela v Kremlju,” je dejal Peskov. Na svojem delovnem mestu v Moskvi je ostal tudi ruski premier Mihail Mišustin, po poročanju dpa navajajo uradni viri.

Po navedbah BBC Putin v Moskvi sicer ne prebiva.

Naj pa bi bili po poročanju nemškega časnika Der Spiegel razprodani vsi direktni leti iz Moskve. Na voljo naj ne bi bilo več letalskih kart za lete v Tbilisi, Astano in Istanbul.

Vse N1ajboljše: Kaj se dogaja v zakulisju N1?

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje