Kako je Krisova želja po življenju združila Slovence in ogrela srce Luke Dončića

Slovenija 26. Dec 202109:01 > 09:08 3 komentarji

Ameriška televizija ESPN je na božični dan na YouTubu objavila zgodbo o malem Krisu in tem, kako hitro smo se Slovenci združili, da bi mu pomagali. V zgodbi pa je vlogo odigral tudi košarkarski zvezdnik Luka Dončić, ki je malega borca še posebej navdušil.

Zgodba dečka Krisa je (ponovno) segla tudi do Združenih držav Amerike (ZDA). O njej je ameriška televizija ESPN pripravila nekaj minutni video prispevek, ki ob Krisovi zgodbi predstavi še vlogo, ki jo je v njej odigral košarkarski zvezdnik Luka Dončić

Za dečka Krisa, ki ima spinalno mišično atrofijo, je pred dvema letoma navijala celotna Slovenija, v približno tednu dni pa so prebivalci Slovenije za zdravilo Zolgensma, ki ga je Kris nujno potreboval, zbrali skoraj štiri milijone evrov.

Pri tem je močno pomagal tudi Dončić, ki je takrat drugo leto igral za ameriško ligo NBA.

“Bilo je neverjetno, kako je bilo vse postavljeno. Ne samo jaz, ampak vsi so pomagali,” se dogodkov v prispevku ESPN spominja Dončić. Mladi košarkar je za denar za Krisovo zdravilo najprej doniral svoje podpisane superge, kasneje še svoj denar, na družbenih omrežjih pa je pozival, naj donirajo tudi drugi.

“Želel sem le pomagati. Otrok je imel pred sabo še celo življenje. Vem, da je celotna Slovenija stopila skupaj in zbrala ta denar,” se spominja Dončić, ki pravi, da je Krisovih uspehov danes zelo vesel.

Dončićeva radodarnost jo je presenetila

“Luka je mlad fant. Da se je tako zavzel za to, za našega Krisa … Hvaležna sem do neba in še več,” je za ameriško televizijo povedala Krisova mama Ana Jerak. Pravi, da ga je Dončićeva radodarnost zelo presenetila.

Mali Kris
ESPN/YOUTUBE

Kris se danes nenehno smeji

Kris je danes star tri leta, kot smo poročali, pa mu gre še naprej zelo dobro. Hodi v vrtec, v sedečem položaju se lahko tudi žoga, kar se je še pred kratkim zdelo nemogoče.

“Samostojen je na svoj način, kar je tudi njemu v veliko veselje, ker spet ni toliko odvisen od nas,” pravi Krisova mama. “Je tako dober fant, nenehno se smeji. Ko ga pogledam, vidim srečo, vidim življenje,” dodaja.

PREBERITE ŠE:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje