Dve leti potem, ko je Kris prejel zdravilo: Hvala, skupaj smo močnejši

Slovenija 21. Nov 202116:04 > 16:12 1 komentar
Kris Zudich
Go Help Kris/FACEBOOK

Danes minevata dve leti od tega, ko je danes triletni Kris prejel zdravilo, za katero je denar zbrala celotna Slovenija. Takrat so Slovenci za najdražje zdravilo na svetu v zelo kratkem času zbrali skoraj štiri milijone evrov.

Na današnji dan pred dvema letoma je danes triletni Kris Zudich prejel zdravilo Zolgensma, kar so mu z množičnimi donacijami omogočili prebivalci Slovenije. V neverjetno kratkem času so zanj zbrali skoraj štiri milijone evrov.

Zolgensma je zdravilo, ki ga uporabljajo za zdravljenje spinalne mišične atrofije in velja za najdražje zdravilo na svetu. Kris je moral zdravilo prejeti, preden je dopolnil drugo leto, po terapiji pa se je njegovo zdravstveno stanje precej izboljšalo. Letos je Kris prvič odšel tudi v vrtec.

“Danes minevata 2 leti, odkar ste mi omogočili, da svojo posebnost na najbolj srčne in raznolike načine vsakodnevno pokažem vsem v moji bližini,” so zapisali na uradni Facebook strani kampanje Go Help Kris.

“Zmoremo preko vseh zaprek”

“Vsem mojim posebnim prijateljčkom sporočam, da skupaj smo močnejši in zmoremo preko vseh zaprek,” so dodali ob zahvali tistim, ki so Krisu pomagali do zdravila.

Objem pa so poslali tudi društvu Palčica pomagalčica in dobrodelni škratje, ki je organiziralo zbiranje denarja.

Kris Zudich Kris Zudich
Go Help Kris/FACEBOOK
Kris Zudich Kris Zudich
Go Help Kris/FACEBOOK
Kris Zudich Kris Zudich
Go Help Kris/FACEBOOK

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje