Kako je princ Louis v memu postal Madžarska

Svet 14. Jun 202209:35 > 09:57 0 komentarjev
meme, madžarska, eu, kate, george
Twitter/@meme_ec

Na Twitterju se je pojavil internetni mem, ki združuje dve na videz nezdružljivi stvari: angleško kraljevo družino in položaj Madžarske v Evropski uniji. Zabavno izmenjavo med vojvodinjo Kate in malim princem Louisom namreč primerja z Madžarsko, ki na vse pretege poskuša kljubovati EU, a se naposled objokana zateče v objem matere.

Madžarska z Evropsko unijo že nekaj let nima najboljših odnosov. Po mnenju EU naj bi Madžarska pod Orbanovim vodstvom večkrat izvajala netransparentno javno naročanje in imela pomanjkljiv nadzor nad kaznovanjem goljufij in spoštovanjem vladavine prava v državi.

Poleg tega so v Evropski komisiji zaskrbljeni tudi zaradi pomanjkanja celovitega okvira za boj proti korupciji, stanja javnih medijev in kršenja ustavnih pravic določenemu delu prebivalstva. Evropska komisija je zato 27. aprila proti Madžarski uradno sprožila mehanizem pogojevanja evropskih sredstev z vladavino prava, rok za odgovor pa se Madžarski izteče kmalu, 27. junija.

Sporen odnos pa je internetne trole na Twitterjevem profilu DG MEME navdahnil, da iz njega ustvarijo meme. Pri tem so odnos EU in Madžarske primerjali z zabavno izmenjavo, ki sta jo na praznovanju kraljičinega platinastega jubileja 5. junija imela  vojvodinja Cambriška in njen sin, 4-letni princ Louis. Vojvodinja predstavlja EU, navihani princ pa Madžarsko.

“Potrebujem denar, da postanem čudovita kot moja sestra Avstrija,” je dejala Madžarska in pri tem objela mater, EU. Že v naslednjem trenutku Madžarska samozavestno kljubuje EU in ji pri tem zabrusi: “Ne potrebujem te, neuporabna si, jaz sem močna država.”

EU nato Madžarski predlaga, da bi lahko ta poskusila biti malce bolj demokratična in tolerantna, Madžarska pa se na to odzove tako, da se začne iz EU norčevati. EU nadaljuje in Madžarski reče, da Madžarska neprestano krši vladavino prava in uporablja javna sredstva za zasebne nakupe, a jo Madžarska znova prekine.

V naslednjem kadru vidimo princa Madžarsko, ki materi (EU) pritisne roko na usta in ji v madžarščini zabrusi, naj utihne: “Fogd be!” Nadaljuje, da Putin koraka mimo. “Putin mi je všeč,” še reče.

A Madžarska si hitro premisli in plane v materine roke ter zgroženo reče: “O bog, kaj sem storila?”

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!