“Katerokoli vozilo, registrirano v Rusiji, nima pravice do vstopa na Poljsko”

Svet 17. Sep 202316:26 23 komentarjev
ruska registrska tablica
Slika je simbolična. (Foto: PROFIMEDIA)

Vozila z ruskimi registrskimi tablicami od polnoči ne smejo več vstopati na Poljsko. Prepoved velja za vse avtomobile, brez izjeme in ne glede na to, ali se uporabljajo za službene ali osebne namene, je v soboto pojasnil poljski notranji minister Mariusz Kaminski.

Državljanstvo voznika, lastnika avtomobila ali potnikov prav tako ni pomembno. “Pravilo je preprosto: katerokoli vozilo, registrirano v Rusiji, nima pravice do vstopa na Poljsko,” je po poročanju poljske tiskovne agencije PAP še dejal poljski notranji minister Mariusz Kaminski.

S tem ukrepom je Poljska razširila omejitev, ki je že veljala za tovornjake, registrirana v Rusiji. Kaminski je dejal, da gre za “dodaten element v okviru sankcij proti Rusiji in prebivalcem te države, ki vodi brutalno vojno proti Ukrajini in predstavlja grožnjo mednarodni varnosti”.

Varšava je tako tudi uskladila svojo politiko s tremi baltskimi državami in Finsko, ki so že prej uvedle prepoved vstopa vseh vozil z ruskimi registrskimi tablicami na svoje ozemlje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje