Kdo sta Putinovi hčeri, ki ju bodo doletele sankcije Zahoda

Magazin 06. Apr 202220:12 > 07. Apr 2022 16:54 1 komentar
Katerina Tihonova
PROFIMEDIA (Katerina Tihonova)

Združene države Amerike so poostrile sankcije zoper Rusijo, v novem svežnju so na seznam sankcioniranih uvrstile tudi hčeri Vladimirja Putina. Kdo pravzaprav sta?

Združene države Amerike (ZDA) so v novem svežnju sankcij zaobjele tudi hčerki ruskega predsednika Vladimirja Putina. Bela hiša ju je opisala kot odrasla Putinova otroka, iz poročil pa je mogoče razbrati, da gre za Marijo Voroncovo in Katerino Tihonovo. Njuna mama je nekdanja Putinova žena Ljudmila Škrebneva.

Putin je bil o svoji družini vedno skrivnosten, je pa priznal, da ima dve hčerki, na kateri je ponosen.

Marija Voroncova se je rodila leta 1985. Je endokrinologinja in solastnica medicinskega podjetja. Njena sestra Katerina Tihonova se je rodila leto kasneje. Ukvarja se z akademsko in poslovno dejavnostjo, poroča BBC. Je nadarjena plesalka in je tekmovala na mednarodnih plesnih rock’n’roll tekmovanjih.

Katerina Tikhonova
Jakub Dabrowski/REUTERS/arhiv

Po navedbah ZDA 36-letna Marija vodi programe genetskega raziskovanja, ki so od Kremlja prejeli milijarde dolarjev in jih osebno nadzoruje Putin. Njeno sestro pa je Bela hiša po poročanju BBC opisala kot izvršno direktorico, ki podpira delo ruske vlade in obrambne industrije.

Na vprašanje, ali gre pri sankcijah zoper njiju za simbolično potezo, je ameriška administracija odgovorila: “Verjamemo, da Putin, njegovi pajdaši in oligarhi svoje premoženje skrivajo pri družinskih članih.” Bela hiša je v izjavi dodala, da so ti posamezniki obogateli na račun ruskega ljudstva.

Preberite, zakaj ZDA s sankcijami cilja tudi na Putinovi hčeri.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje