Kočija na cesti povsem zmedla teslo (VIDEO)

Magazin 16. Avg 202218:29 > 17. Avg 2022 09:56 2 komentarja

Asistenčni sistem v električnem avtomobilu Tesla je na cesti naletel na vozilo, ki mu je povzročilo veliko preglavic. Pred avtomobilom se je namreč znašla kočija, sistem pa je ni prepoznal.

Švicarski voznik je na spletu delil posnetek vožnje s teslo. Avtopilot, ki skrbi za avtonomno vožnjo električnega avtomobila, je na cesti pred seboj naletel na vozilo, ki pa ga nikakor ni prepoznal. Pred avtomobilom se je namreč vozila kočija, umetna inteligenca v vozilu pa se ni mogla odločiti, kakšno vozilo je pred njim.

Najprej je asistenčni sistem na ekranu narisal tovornjak, nato si je premislil in se odločil za terensko vozilo, vendar si je znova hitro premislil in znova narisal tovornjak, ki je bil z nosom obrnjen proti njemu. Sistem se je za konec odločil, da sta pred njim avtomobil in človek, ki hodi po cestišču, kočije pa mu ni uspelo prepoznati.

Pred časom je na spletu veliko pozornosti požel posnetek, ko je samovozeča tesla trčila v manjše zasebno letalo, prav tako pa je več primerov, ko se je asistenčni sistem zmedel. Med drugim je luno na nebu zamenjal za rumeno luč na semaforju.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje