Ladja, ki je plula proti Ukrajini, naj bi zadela mino

Svet 28. Dec 202316:10 4 komentarji
Ladja Črnem morju zadela mino
Foto: PROFIMEDIA

Tovorna ladja, ki je po Črnem morju plula proti Ukrajini, je domnevno zadela mino. Ob tem je izgubila nadzor nad plovbo, na palubi pa je izbruhnil požar. Dva mornarja sta ranjena.

Ukrajinske oblasti niso pojasnile, kdaj in kje se je incident zgodil. Sporočile so le, da je ladja plula pod panamsko zastavo in da je bila na poti v eno od pristanišč ob Donavi.

Spletna stran Maritime Bulletin, ki spremlja tovorne ladje, je zapisala, da je v sredo pri krmi ladje, ki je v lasti Grčije in je plula pod zastavo Paname, eksplodirala mina. Ladja je bila na poti v Izmail.

Predstavnik grškega ladjarja Nava Shipping je medtem sporočil, da vzrok nesreče še ni znan. Kapitan jih je obvestil, da je odjeknila eksplozija. Dobili so še informacijo, da nihče ni huje poškodovan, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Ladja Črnem morju zadela mino Ladja Črnem morju zadela mino
Foto: PROFIMEDIA
Ladja Črnem morju zadela mino Ladja Črnem morju zadela mino
Foto: PROFIMEDIA

Zaradi nevarnosti ruskega napada z morja je Ukrajina kmalu po začetku vojne februarja 2022 namestila mine na delu črnomorske obale. Zaradi porušitve jezu na reki Dneper junija 2023 je v morje odplaknilo tudi več min, ki so bile nameščene na jugu Ukrajine. Kijev obenem obtožuje rusko črnomorsko floto, da z minami ovira pomorsko trgovino v Črnem morju.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje