Lastnik splitske vile ponuja brezplačno nastanitev. Po kakšnimi pogoji?

Navdih 26. Avg 202308:49 1 komentar
hrvaška
PROFIMEDIA (Fotografija je simbolična.)

Lastnik šest let stare vile v predmestju Splita ponuja brezplačno nastanitev in plačilo vseh stroškov tistemu, ki bo v zameno urejal bazen in vrt. Kakšen pogoj je moški, ki sicer v turizmu dela že 20 let, postavil?

Moški, ki v turizmu dela že 20 let, je na Facebook objavil oglas: “Brezplačna nastanitev v predmestju Splita v zameno za vzdrževanje bazena in okolice za eno osebo ali par.”

Še več: osebi, ki bi se v šest let staro vilo vselila, bo plačal tudi vse komunalne stroške, a obstaja en pogoj: da se v sezoni iz nastanitve izseli. V tem času lahko biva v polno opremljeni garsonjeri, ki je namenjena osebju, ki za vilo skrbi.

Zakaj? Za portal Slobodna Dalmacija je pojasnil, da sam živi v Dubrovniku, možnost brezplačne namestitve pa želi ponuditi nekomu, ki ima dovolj časa, da bo ves čas skrbel za vilo in njeno okolico.

“Zgodba je pravzaprav zelo enostavna. Takšno sodelovanje je dobro zame in za moj poslovni interes, prav tako pa tudi za tistega, ki se bo v vilo vselil. Ideja je torej najti nekoga, ki bi živel tam brez kakršnih koli dodatnih stroškov. Ne bi plačeval položnic, lahko pa bi tam bival celo leto, razen tistih štirih, petih mesecev, ko v poletnih mesecih pridejo gosti. V tem času bi tej osebi ali paru priskrbel opremljeno garsonjero. V zameno zahtevam, da oseba za objekt skrbi, predvsem pa vzdržuje bazen in okolico,” je povedal moški, ki želi ostati anonimen.

Prve kandidate že ima, ko bo z njimi opravil razgovore, bo odločil, kdo se bo vselil. Vila ima sicer čisto vse, kar človek potrebuje za prijetno bivanje: jedilnico, kuhinjo z vsemi kuhinjskimi pripomočki, teraso oziroma balkon s pogledom na morje, kopalnico s kadjo ali tušem, pa tudi zasebno parkirišče.

Kaj pa, če bo med kandidati nekdo, ki ga srbijo prsti? “Moram zaupati ljudem. V preteklosti sem se že srečal s krajo v apartmaju, a sem lopova kmalu odkril. Objekt ima kamere, oseba, ki se bo vselila, pa bo seveda morala dati tudi svoje podatke. No, menim, da tisti, ki se bo odločil narediti, kaj slabega ali pa kaj ukrasti, škodi sam sebi. Sam bom brez težave našel zamenjavo zanj, on pa bo težko našel boljše pogoje bivanja,” je še dodal.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje