Mati roti nemško vlado: Moja hčerka je živa, pomagajte, da se zdrava vrne domov

Svet 11. Okt 202306:05 0 komentarjev
mati shani louk
Foto: Zajem zaslona/REUTERS

Mladenka Shani Louk, ki so jo pripadniki Hamasa na festivalu v Izraelu ugrabili, zvezali in posneli napol golo, je po besedah njene matere ranjena, a živa. Nemško vlado poziva, naj hitro ukrepa in ji pomaga hčerko vrniti domov.

V Nemčiji se je v torek po družbenih medijih razširil videoposnetek obupane Ricarde Louk, matere 22-letne Nemke Shani Louk, ki so jo ugrabili Hamasovi teroristi. Ricarda je v videoposnetku zatrdila, da ima informacije, da je njena hčerka še živa, a ima hudo poškodbo glave in je v kritičnem stanju. Po navedbah nemškega časnika Spiegel je Shani Louk v bolnišnici na severu Gaze.

Njena mati v videoposnetku poziva nemško vlado, naj hitro ukrepa: “To je res moj obupan klic celi Nemčiji, da mi pomaga, da se moja Shani zdrava vrne domov.”

Shani Louk je pogrešana od sobote in jo je Hamas ugrabil med napadom na festival elektronske glasbe v Izraelu. Nato so objavili videoposnetek, na katerem je bila 22-letnica vidna napol gola v tovornjaku med več pripadniki Hamasa na območju Gaze, z obrazom, obrnjenim proti tlom, in z zvitimi nogami. Eden od ugrabiteljev jo na posnetku tudi pljune. Mati jo je prepoznala po tetovažah.

Shani Louk ni nikoli živela v Nemčiji. Njena mati se je iz katoliške vere spreobrnila v judovstvo in se preselila v Izrael. Njen oče je judovski Izraelec. Družina živi približno 80 kilometrov od območja Gaze. Louk ima tako izraelsko kot nemško državljanstvo, piše Spiegel.

V napadu na festival v puščavi Negev v bližini Gaze je bilo v soboto ubitih najmanj 260 ljudi, po poročanju tujih medijev je bilo okrog 150 ugrabljenih, med njimi Louk. Hamasovi borci so ure in ure streljali na bežeče ljudi in mnoge od njih tudi ugrabili, še poroča Spiegel.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!