Milanovićeva Kranjska Gora le norčevanje iz Plenkovićevega kabineta

Svet 23. Jan 202221:51 0 komentarjev
Zoran Milanović in Andrej Plenković
PROFIMEDIA

Presenetljiv odgovor, ki so ga hrvaški novinarji dobili iz kabineta hrvaškega predsednika Zorana Milanovića – da je obiskal Kranjsko Goro, saj želi tam prijaviti svoje prebivališče – je bil le bodica za politične nasprotnike. Kot poročajo mediji, se je Milanovićev kabinet s tem odgovorom v resnici le norčeval iz kabineta predsednika hrvaške vlade Andreja Plenkovića.

V soboto smo poročali o čudnem odgovoru, ki ga je urad hrvaškega predsednika Zorana Milanovića podal na preprosta novinarska vprašanja.

Ko so novinarji preverjali, ali je hrvaški predsednik res na dopustu oziroma na smučanju v Italiji, kjer naj bi bil opažen, ter – če je res v Italiji – kako dolgo je že tam, do kdaj bo ostal, s kakšnim prevoznim sredstvom je tja šel in kdo je v tem primeru kril stroške poti in namestitve, so prejeli odgovor, da predsednik ni nikoli na dopustu, saj povsod, kamor gre, opravlja svoje službene dolžnosti. Da pa se je ravno vrnil iz Kranjske Gore – spotoma, da je obiskal tudi Trbiž –, kjer je preverjal, pod kakšnimi pogoji bi tam lahko prijavil svoje prebivališče.

S tem je v resnici le dregnil v kabinet hrvaškega predsednika vlade Andreja Plenkovića. Vodja Plenkovićevega kabineta Zvonimir Frka Petešić je namreč svoje prebivališče lažno prijavil na Dugem otoku, kjer živi njegov oče, in tako s trikom dobil poceni državno stanovanje v središču Zagreba. Tako naj bi tudi Milanović – če bi svoje prebivališče prijavil v Kranjski Gori – lahko zaprosil za državno stanovanje v Zagrebu.

Po poročanju medijev Plenković vodjo svojega kabineta vztrajno zagovarja in na novinarska vprašanja o tem, kako je prišel do državnega stanovanja v Zagrebu, ne želi odgovarjati. Pred nekaj dnevi je novinarju na tovrstno vprašanje odvrnil, ali lahko vpraša kaj pametnejšega.

“Še eno neumno vprašanje za predsednika vlade: v kateri državi EU bi vodja kabineta predsednika vlade, ki priznava, da je lažno prijavil prebivališče, da bi od države dobil brezplačno stanovanje, preživel takšno afero? Naj na to neumno vprašanje lepo odgovori s pametnim odgovorom, namesto da se zafrkava s svojim šefom kabineta in opravičuje neupravičen privilegij,” so zadevo komentirali na N1 Hrvaška.

Hrvaška javnost se je zadnje dni tako ukvarjala z afero vodje Plenkovićevega kabineta in s presenetljivim odgovorom Milanovića na preprosta vprašanja o njegovem smučanju v Italiji – na katera v resnici niti ni odgovoril.

Novice: najbolj sveže in aktualne novice iz Slovenije in sveta.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!