Minister se pred kamerami dela skromnega, nato pa večerja v dragi restavraciji

Svet 20. Sep 202320:02 0 komentarjev

Potem ko je srbski predsednik Aleksandar Vučić prejšnji teden s svojimi ministri jedel sendvič s "kontroverzno" pariško salamo in posnetek obroka objavil na spletu, je na dan prišla informacija, da je eden izmed ministrov na posnetku še istega dne obiskal drago restavracijo, ki ponuja morske dobrote.

V Srbiji je v preteklih dneh veliko prahu dvignila pariška salama. Vse se je sicer začelo na dokaj neobičajni novinarski konferenci, na kateri je srbski predsednik Aleksandar Vučić s pravo nakupovalno košarico in izdelki najavil vladne ukrepe v boju proti inflaciji.

Med dvajsetimi izdelki z znižanimi cenami se je znašla tudi omenjena salama, komentarji in kritiki pa so Vučiću in vladi zamerili, da je med izdelke z znižano ceno vključil živilo, ki ni najbolj zdravo. Številni so ob tem pripomnili, da dobro plačani predsednik prvič vidi t. i. parizer.

Na dan, ko je začel veljati ukrep znižanja cen osnovnih živil, je Vučić nato znova pritegnil pozornost. Kritikom je odgovoril tako, da je z ministrom za trgovino Tomislavom Momirovićem in finančnim ministrom Sinišo Malim odšel v trgovino in za malico kupil kruh ter pol kilograma pariške salame ter si pred kamero pripravil sendvič.

Predsednik stranke Srbija center Zdravko Ponoš je izrazil ogorčenje nad ravnanjem Vučića, njegovo uživanje salame pa označil za demagogijo. “Propagira, kako se je parizer, a sendviča ne zna narediti. To je demagogija, odvračanje pozornosti od katastrofalnih rezultatov njegove vlade. To je poraz družbe, žalitev inteligence državljanov,” je za N1 Beograd dejal Ponoš.

Ponoš je razkril tudi, da je eden izmed ministrov, ki je s srbskim predsednikom jedel sendvič, še istega večera obiskal drago restavracijo, ki ponuja morske dobrote. “Živimo v času, ko ne bi smela biti tema. Zbral je dva ministra, eden je bil še isti večer v ugledni dragi ribji restavraciji in jedel San Piera. To ni to,” je še poudaril.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!