Musk bo za predsednika podprl Trumpovega protikandidata

Svet 26. Nov 202215:25 1 komentar
Elon Musk
Profimedia

Elon Musk je napovedal, da bo na ameriških predsedniških volitvah leta 2024 podprl Rona DeSantisa, če se bo ta odločil kandidirati.

Najbogatejši človek na svetu Elon Musk je napovedal, da bo na ameriških predsedniških volitvah podprl guvernerja Floride Rona DeSantisa, če se bo ta odločil za kandidaturo, poroča Guardian.

Marsikoga je Muskova napoved presenetila, saj se je zdelo, da bi Musk utegnil podpreti Donalda Trumpa. Tudi zato, ker je novi lastnik Twitterja nekdanjemu ameriškemu predsedniku nedavno znova omogočil udejstvovanje na tem socialnem omrežju.

Musk se je s tem prvič tudi jasneje opredelil, koga namerava podpreti leta 2024. Kot je dejal, si na mestu predsednika želi nekoga “razumnega in sredinskega”, kar po njegovem mnenju DeSantis je. Dodal je, da je na razumskost in sredinskost upal tudi po Bidenovem prevzemu oblasti, a da je ostal razočaran.

V republikanskih vrstah se je že prej napovedovalo, da bi se glavna bitka za republikansko nominacijo lahko odvila ravno med Trumpom in DeSantisom. Če bo do tega res prišlo, poznavalci pričakujejo nekompromisen boj med tema dvema kandidatoma.

DeSantis je sicer na nedavnih vmesnih volitvah prepričljivo slavil na Floridi, medtem ko so republikanski kandidati, ki jih je podprl Trump, doživeli neuspeh. Trump je bil zato iz republikanskih vrst deležen kritik, češ da je ravno to botrovalo njihovemu slabemu rezultatu.

Trump po vrnitvi na Twitter ni objavil še ničesar

Elon Musk je po prevzemu Twitterja na omrežje vrnil nekdanjega predsednika Donalda Trumpa. Slednji je bil odstranjen po napadih na ameriški kongres, ki so jih po zmagi Joeja Bidna sprožili Trumpovi podporniki.

Trump sicer od vrnitve na Twitter ni objavil še niti enega tvita. Musk se s tem, da bivši predsednik zaenkrat ne objavlja ničesar, ne obremenjuje. Kot je dejal, je najpomembnejše, da je Twitter z vrnitvijo Trumpa popravil “hudo napako”.

“Trump je bil blokiran, kljub temu da ni kršil nobenega zakona ali pravil omrežja. Z njegovo vrnitvijo smo polovici Američanov povrnili zaupanje v Twitter,” je prepričan Musk.

Trump je bil sicer blokiran tudi na Instagramu, Facebooku in YouTubu.

Twitter se po tem, ko ga je prevzel Elon Musk, spopada z ogromnimi težavami, zaradi česar je bil omenjen tudi že bankrot podjetja. Podjetje beleži velik upad prihodkov od oglaševanja oglaševanja; Musk je odpustil veliko zaposlenih, tudi vodstvenega kadra. Prav tako je pred časom napovedal, da si bodo del izgubljenih prihodkov skušali povrniti z uvedbo plačljivih verificiranih računov.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje