Musk ni več najbogatejši Zemljan. Kdo ga je izpodrinil?

Svet 08. Apr 202310:13 1 komentar
Bernard Arnault
PROFIMEDIA

Prvi mož Tesle in Twitterja Elon Musk ni več najbogatejši Zemljan. Nasledil ga je Francoz Bernard Arnault, ki si skupaj z družino lasti LVMH. Kaj je Muska odneslo z vrha najbogatejših?

Najbogatejši Zemljan je Francoz Bernard Arnault, ki si skupaj z družino lasti proizvajalca in prodajalca luksuznega blaga LVMH, izhaja iz najnovejše Forbsove lestvice najbogatejših Zemljanov. Na drugem mestu mu sledi prvi mož Tesle in Twitterja Elon Musk, tretje mesto pa pripada ustanovitelju Amazona Jeffu Bezosu.

Podjetje Arnaultovih pod svojim okriljem združuje številne luksuzne znamke, kot so Louis Vuitton, Givenchy in Kenzo.

Premoženje Arnaulta in njegove družine je ocenjeno na 211 milijard dolarjev. 74-letni Francoz je od lanskega merjenja premoženja pridobil 53 milijard dolarjev – več kot katerikoli milijarder – in se tako prvič zavihtel na čelo Forbsove lestvice, so v torek ob objavi lestvice zapisali pri reviji Forbes.

Arnault je tako s prvega mesta izpodrinil ustanovitelja avtomobilskega proizvajalca Tesla, vesoljskega podjetja SpaceX in lastnika družbenega omrežja Twitter Elona Muska. Vrednost njegovega premoženja je ocenjena na 180 milijard dolarjev.

Ravno prevzem Twitterja je bil po poročanju Forbsa ključni faktor za Muskovo nazadovanje na lestvici, saj je premoženje 51-letnika za 39 milijard dolarjev manjše kot pred enim letom.

Na tretjem mestu je ustanovitelj spletnega trgovca Amazon in vesoljskega podjetja Blue Origin Jeff Bezos. Ta je od zadnjega merjenja zabeležil tudi največjo izgubo premoženja med milijarderji, potem ko so delnice Amazona strmoglavile za 38 odstotkov. Vrednost Bezosovega premoženja so pri Forbsu ocenili na 114 milijard dolarjev, kar je 57 milijard dolarjev manj kot pred enim letom.

S tokratne lestvice 25 najbogatejših Zemljanov sta izpadla ustanovitelj kitajskega podjetja ByteDance, ki ima v lasti družbeno omrežje TikTok, Džang Jiming in ustanovitelj platforme za trgovanje s kriptovalutami Binance Čangpeng Džao. Džang je s 25. padel na 26. mesto, medtem ko je Čangpeng z 19. mesta zdrsnil na 167. mesto, navaja Forbes.

Arnault je mesto najbogatejšega Zemljana za kratek čas prevzel že konec lanskega leta. Takrat je milijarder Musk je po padcu delnic avtomobilskega proizvajalca Tesla za trenutek izgubil ta naziv.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje