Musk razmišlja o spremembi pravil na Twitterju: bo modra kljukica plačljiva?

Svet 31. Okt 202213:22 1 komentar
elon musk, twitter
PROFIMEDIA

Modra kljukica, ki na družbenem omrežju Twitter potrjuje, da profil zares pripada dotični osebi, kmalu morda ne bo več brezplačna. Elon Musk naj bi funkcijo verifikacije profilov namreč vključil v že obstoječo plačljivo shemo Twitter Blue, katere cena pa naj bi zato poskočila s pet na 20 evrov mesečno.

Zgolj nekaj dni po tem, ko je Elon Musk kupil Twitter in s tem prevzel tudi njegovo vodenje, se obetajo nove spremembe na družbenem omrežju. Musk je v nedeljo preko Twitterja sporočil, da uvajajo korenite spremembe na področju verifikacije profilov.

Doslej so profili, ki so želeli biti verificirani – torej pridobiti modro kljukico, ki potrjuje, da gre za edini pravi ali uradni profil –, to lahko storili brezplačno. Po poročanju The Verge pa bo ta funkcija kmalu plačljiva. Postala naj bi del že obstoječe plačljive naročnine Twitter Blue.

Twitter Blue uporabnikom za pet evrov na mesec omogoča dodatne možnosti na družbenem omrežju, kot so denimo urejanje tvitov po tem, ko so bili že objavljeni, in gledanje določenih vsebin brez oglasov. Mesečna naročnina naj bi se po navedbah The Verge sedaj dvignila na 20 evrov in vključevala tudi verifikacijo profila. Uporabniki bi tako imeli 90 dni časa, da zakupijo Twitter Blue ali pa izgubijo modro kljukico.

The Verge poroča tudi, da je Musk zaposlenim postavil ultimat: če spremembe ne uvedejo do 7. novembra, bodo odpuščeni.

To je zgolj ena od sprememb družbenega omrežja, ki jih je Musk napovedal ob prevzemu: za neprijavljene uporabnike naj bi se spremenila vstopna stran, prav tako pa je novi lastnik že napovedal množična odpuščanja.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje