Že tretje streljanje v Srbiji: 19-letnik z zračno puško ustrelil vrstnika

Svet 05. Maj 202314:25 1 komentar
Srbska policija
N1

Na jugu Srbije je v mestu Leskovac 19-letnik z zračno puško v prsni koš ustrelil 18-letnika, ki so ga zaradi poškodbe odpeljali v niški klinični center. Osumljenca je policija prijela in zoper njega vložila kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja zoper splošno varnost.

V srbskem mestu Leskovac je 19-letnik z zračno puško v prsni koš ustrelil 18-letnika. Po oskrbi v splošni bolnišnici v Leskovcu so ranjenega mladeniča prepeljali na nadaljnje zdravljenje v klinični center v Nišu, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Iz kliničnega centra so sporočili, da je imel 18-letni mladenič rano na desni strani prsnega koša, da so ga takoj operirali in je trenutno hospitaliziran na kliniki za anesteziologijo, kjer spremljajo njegovo stanje.

19-letnika je policija danes prijela, tožilstvo pa mu je odredilo 48-urni pripor. Sumijo ga, da je sinoči v svoji hiši, kjer je bil s prijatelji, iz zračne puške izstrelil diabolo oziroma svinčen naboj, pri tem pa huje ranil enega od svojih vrstnikov. Proti njemu so podali tudi kazensko ovadbo zaradi hudega kaznivega dejanja zoper splošno varnost.

Do incidenta je prišlo v času, ko Srbijo pretresa drugi strelski napad v dveh dneh, potem ko je v četrtek pozno zvečer 21-letnik v okolici Mladenovca z avtomatskim orožjem streljal iz vozečega vozila in nato pobegnil. Pri tem je ubil osem ljudi in jih ranil 14, policija pa ga je davi prijela pri Kragujevcu.

Pred tem je v sredo 13-letnik na osnovni šoli Vladislava Ribnikarja v Beogradu ubil osem učencev in varnostnika, še šest učencev in učiteljico pa je ranil.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje