Na severu Italije toča in močan veter

Svet 13. Jul 202123:04 > 23:10 0 komentarjev
Nevihta v Italiji
Tornado in Italia/FACEBOOK

Na severu Italije so danes doživeli nevihto s točo, ki je uničevala avtomobile, in močnimi sunki vetra, ki je podiral tudi drevesa.

Sever Italija je danes zajela močna nevihta. Po poročanju 24ur.com je nevihta nastala jugozahodno od mesta Verona, nato pa se je pomikala proti Gardskemu jezeru.

Tam so nastale poplave, voda je zalivala kleti, hiše in poslovne prostore. Po poročanju 24ur.com je voda zalila tudi urgenco v naselju Malcesine.

Po objavah na družbenih omrežjih je vidna tudi velika toča, ki naj bi imela premer do šest centimetrov. Ta je uničila tudi nekaj avtomobilov.

⚠?#Grandine almeno di 6cm di diametro è caduta nel pomeriggio odierno nel #mantovano assieme anche a forte vento seguito…

Posted by Tornado in Italia on Tuesday, July 13, 2021

Veter do 90 kilometrov na uro

Ob močnem dežju je bil močan tudi veter. Ta je ruval drevesa in odkrival strehe, mediji poročajo, da je bilo uničenih nekaj lokalnih cest. Na določenih mestih naj bi veter dosegel hitrost tudi do 90 kilometrov na uro.

⚠ Forti #venti hanno letteralmente "spazzato" alcune aree del lago di #Garda con il passaggio di una importante…

Posted by Tornado in Italia on Tuesday, July 13, 2021

Arso opozorilo izdal tudi za Slovenijo

Spomnimo, da je Agencija za okolje izdala opozorilo, da bodo v noči na sredo predvsem v zahodni, južni in osrednji Sloveniji verjetna razlivanja in poplavljanja hudourniških vodotokov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!